Ideja za SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK Sočno teleće pečenje s krompirom koje uvek uspeva
Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima.

Teleće pečenje s krompirima
Sastojci:
1 kg teleće plećke
150 ml suncokretovog ulja
200 g krompira
3 glavice crnog luka
1 kašika glatkog brašna
1 dl telećeg bujona
1 grančica ruzmarina.
so, biber
Priprema:
Meso posolite, pobiberite, savijte u rolat i povežite kanapom. Tako pripremljeno meso stavite u zagrejano ulje i pržite oko pola sata, da porumeni sa svih strana. Dodajte oljušten i opran krompir i crni luk isečen na kolutiće koje ste ispržili na puteru. Posolite, pobiberite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok meso ne omekša. S vremena na vreme prelijte ga sokom. Pre nego što servirate meso, pomešajte brašno pomešano sa supom, kuhinjskom kašikom ostružite dno posude da biste uklonili zapečeni sok, pa vratite posudu u rernu na još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)