Ideja za SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK Sočno teleće pečenje s krompirom koje uvek uspeva
Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima.
Teleće pečenje s krompirima
Sastojci:
1 kg teleće plećke
150 ml suncokretovog ulja
200 g krompira
3 glavice crnog luka
1 kašika glatkog brašna
1 dl telećeg bujona
1 grančica ruzmarina.
so, biber
Priprema:
Meso posolite, pobiberite, savijte u rolat i povežite kanapom. Tako pripremljeno meso stavite u zagrejano ulje i pržite oko pola sata, da porumeni sa svih strana. Dodajte oljušten i opran krompir i crni luk isečen na kolutiće koje ste ispržili na puteru. Posolite, pobiberite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok meso ne omekša. S vremena na vreme prelijte ga sokom. Pre nego što servirate meso, pomešajte brašno pomešano sa supom, kuhinjskom kašikom ostružite dno posude da biste uklonili zapečeni sok, pa vratite posudu u rernu na još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)