Nanižite povrće na štapiće, raspalite vatricu i pripremite najsočnije ražnjiće koje ste ikada probali
Šaren, zdrav i ukusan obrok još je posebniji uz odličan sos koji se lako priprema. Ako nemate natrkiljen roštilj i smeta vam kiša, brzo se prave i u fril tiganju.

Povrćni ražnjići
Sastojci:
Za ražnjiće:
plavi patlidžan
tikvice
kukuruza
paradajz
mladi krompir
crveni luk
crvena paprika
Za marinadu:
1,5 dl maslinovog ulja
0,25 dl balzamiko sirćeta
malo origana
so i biber
Za beli sos:
100 g majoneza
4 dl pavlake
1 čen belog luka
2 fileta inćuna
1 kašičica senfa
1 kašika limunovog soka
10 kapara
1 velika kašika peršuna
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavca
so, biber
Priprema:
Operite, očistite i isecite povrće na kolutove ili komade. Birajte manji mladi krompir, nemojte ga guliti i po potrebi ga presecite napola. Povrće poređajte po želji. Pecite ražnjiće od povrća na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i poprimi lepu boju. Prelijte pripremljene ražnjiće pripremljenom marinadom. Za sos usitnite čvrste sastojke u mašini za hranu i dodajte majonez, kajmak, senf, limunov sok, so i biber. Sve pomešati. Poslužite vruće ražnjiće uz ohlađeni sos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)