Nanižite povrće na štapiće, raspalite vatricu i pripremite najsočnije ražnjiće koje ste ikada probali

Ivana Vujnović

20:00

Sezonski recepti 0

Šaren, zdrav i ukusan obrok još je posebniji uz odličan sos koji se lako priprema. Ako nemate natrkiljen roštilj i smeta vam kiša, brzo se prave i u fril tiganju.

Nanižite povrće na štapiće, raspalite vatricu i pripremite najsočnije ražnjiće koje ste ikada probali
Shutterstock

 

Povrćni ražnjići

Sastojci:

Za ražnjiće:

plavi patlidžan

tikvice

kukuruza

paradajz

mladi krompir

crveni luk

crvena paprika

Za marinadu:

1,5 dl maslinovog ulja

0,25 dl balzamiko sirćeta

malo origana

so i biber

Za beli sos:

100 g majoneza

4 dl pavlake

1 čen belog luka

2 fileta inćuna

1 kašičica senfa

1 kašika limunovog soka

10 kapara

1 velika kašika peršuna

1/2 glavice crnog luka

3 kisela krastavca 

so, biber

Priprema:

Operite, očistite i isecite povrće na kolutove ili komade. Birajte manji mladi krompir, nemojte ga guliti i po potrebi ga presecite napola. Povrće poređajte po želji. Pecite ražnjiće od povrća na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i poprimi lepu boju. Prelijte pripremljene ražnjiće pripremljenom marinadom. Za sos usitnite čvrste sastojke u mašini za hranu i dodajte majonez, kajmak, senf, limunov sok, so i biber. Sve pomešati. Poslužite vruće ražnjiće uz ohlađeni sos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading