Nanižite povrće na štapiće, raspalite vatricu i pripremite najsočnije ražnjiće koje ste ikada probali
Šaren, zdrav i ukusan obrok još je posebniji uz odličan sos koji se lako priprema. Ako nemate natrkiljen roštilj i smeta vam kiša, brzo se prave i u fril tiganju.
Povrćni ražnjići
Sastojci:
Za ražnjiće:
plavi patlidžan
tikvice
kukuruza
paradajz
mladi krompir
crveni luk
crvena paprika
Za marinadu:
1,5 dl maslinovog ulja
0,25 dl balzamiko sirćeta
malo origana
so i biber
Za beli sos:
100 g majoneza
4 dl pavlake
1 čen belog luka
2 fileta inćuna
1 kašičica senfa
1 kašika limunovog soka
10 kapara
1 velika kašika peršuna
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavca
so, biber
Priprema:
Operite, očistite i isecite povrće na kolutove ili komade. Birajte manji mladi krompir, nemojte ga guliti i po potrebi ga presecite napola. Povrće poređajte po želji. Pecite ražnjiće od povrća na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i poprimi lepu boju. Prelijte pripremljene ražnjiće pripremljenom marinadom. Za sos usitnite čvrste sastojke u mašini za hranu i dodajte majonez, kajmak, senf, limunov sok, so i biber. Sve pomešati. Poslužite vruće ražnjiće uz ohlađeni sos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)