Nanižite povrće na štapiće, raspalite vatricu i pripremite najsočnije ražnjiće koje ste ikada probali
Šaren, zdrav i ukusan obrok još je posebniji uz odličan sos koji se lako priprema. Ako nemate natrkiljen roštilj i smeta vam kiša, brzo se prave i u fril tiganju.
Povrćni ražnjići
Sastojci:
Za ražnjiće:
plavi patlidžan
tikvice
kukuruza
paradajz
mladi krompir
crveni luk
crvena paprika
Za marinadu:
1,5 dl maslinovog ulja
0,25 dl balzamiko sirćeta
malo origana
so i biber
Za beli sos:
100 g majoneza
4 dl pavlake
1 čen belog luka
2 fileta inćuna
1 kašičica senfa
1 kašika limunovog soka
10 kapara
1 velika kašika peršuna
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavca
so, biber
Priprema:
Operite, očistite i isecite povrće na kolutove ili komade. Birajte manji mladi krompir, nemojte ga guliti i po potrebi ga presecite napola. Povrće poređajte po želji. Pecite ražnjiće od povrća na srednjoj vatri dok povrće ne omekša i poprimi lepu boju. Prelijte pripremljene ražnjiće pripremljenom marinadom. Za sos usitnite čvrste sastojke u mašini za hranu i dodajte majonez, kajmak, senf, limunov sok, so i biber. Sve pomešati. Poslužite vruće ražnjiće uz ohlađeni sos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)