Slani mafini, gotovi za samo 25 minuta, odlično za užinu školaraca u boravku
Od pristupačnih sastojaka napravite jednostavne slane mafine, a ako volite mladi luk, slobodno ga ubacite umesto ljubičastog.
Mafini sa sirom i lukom
Sastojci:
4 kašike ulja
1 glavica ljubičastog luka
300 g glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
100 g rendanog sira čedar
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pripremite i namastite kalup za 12 mafina. Očistite luk i isecite ga na male kockice. U tiganju zagrejte kašiku ulja, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. U drugoj posudi umutiti ostatak ulja, mleko i jaja. Dodajte suve sastojke, dodajte luk i rendani sir i kratko mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljeni kalup za mafine. Pecite 20 minuta, izvadite ih iz rerne i ostavite da malo odmore u kalupu. Zatim ih izvadite iz kalupa i sačekajte da se potpuno ohlade pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)