Slani mafini, gotovi za samo 25 minuta, odlično za užinu školaraca u boravku
Od pristupačnih sastojaka napravite jednostavne slane mafine, a ako volite mladi luk, slobodno ga ubacite umesto ljubičastog.
Mafini sa sirom i lukom
Sastojci:
4 kašike ulja
1 glavica ljubičastog luka
300 g glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
100 g rendanog sira čedar
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pripremite i namastite kalup za 12 mafina. Očistite luk i isecite ga na male kockice. U tiganju zagrejte kašiku ulja, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. U drugoj posudi umutiti ostatak ulja, mleko i jaja. Dodajte suve sastojke, dodajte luk i rendani sir i kratko mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljeni kalup za mafine. Pecite 20 minuta, izvadite ih iz rerne i ostavite da malo odmore u kalupu. Zatim ih izvadite iz kalupa i sačekajte da se potpuno ohlade pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)