Slani mafini, gotovi za samo 25 minuta, odlično za užinu školaraca u boravku

Ivana Vujnović

22:00

Sezonski recepti 0

Od pristupačnih sastojaka napravite jednostavne slane mafine, a ako volite mladi luk, slobodno ga ubacite umesto ljubičastog.

Slani mafini, gotovi za samo 25 minuta, odlično za užinu školaraca u boravku
Shutterstock

 

Mafini sa sirom i lukom

Sastojci:

4 kašike ulja

1 glavica ljubičastog luka

300 g glatkog brašna

2 kašičice praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

½ kašičice soli

100 g rendanog sira čedar

200 ml mleka

2 jaja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pripremite i namastite kalup za 12 mafina. Očistite luk i isecite ga na male kockice. U tiganju zagrejte kašiku ulja, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. U drugoj posudi umutiti ostatak ulja, mleko i jaja. Dodajte suve sastojke, dodajte luk i rendani sir i kratko mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljeni kalup za mafine. Pecite 20 minuta, izvadite ih iz rerne i ostavite da malo odmore u kalupu. Zatim ih izvadite iz kalupa i sačekajte da se potpuno ohlade pre serviranja.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading