Pljeskavice od tunjevine su jeftine, brze i fantastične, a umesto običnih prezli koristi se tajni sastojak
Iako su hladne salate ili brzinska testenina s tunjevinom uvek dobra ideja, preporučujemo vam da isprobate ovaj jednostavan recept za burgere tunejvine iz konzerve.
Pljeskavice od tunjevine iz konzerve
Sastojci:
2 konzerve tunjevine (oko 350 g)
1 kašika svežeg peršuna
20 g panko mrvica
1 jaje
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica senfa
1 kašika majoneza
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Priprema:
Prvo dobro ocedite obe tunjevine iz obe konzerve. Operite i sitno iseckajte peršun. Sve sastojke pomešati kašikom i oblikovati fritule iste veličine. Zagrejte tiganj i samo ga lagano premažite maslinovim uljem. Pecite pljeskaviceoko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)