Pljeskavice od tunjevine su jeftine, brze i fantastične, a umesto običnih prezli koristi se tajni sastojak
Iako su hladne salate ili brzinska testenina s tunjevinom uvek dobra ideja, preporučujemo vam da isprobate ovaj jednostavan recept za burgere tunejvine iz konzerve.
Pljeskavice od tunjevine iz konzerve
Sastojci:
2 konzerve tunjevine (oko 350 g)
1 kašika svežeg peršuna
20 g panko mrvica
1 jaje
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica senfa
1 kašika majoneza
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Priprema:
Prvo dobro ocedite obe tunjevine iz obe konzerve. Operite i sitno iseckajte peršun. Sve sastojke pomešati kašikom i oblikovati fritule iste veličine. Zagrejte tiganj i samo ga lagano premažite maslinovim uljem. Pecite pljeskaviceoko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)