Najmekše pecivo na svetu RUŽA premazana maslinovim uljem i belim lukom zamirisaće kuću na dom

Ivana Vujnović

20:00

Sezonski recepti 0

Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba a još kad mu se doda beli luk, postaje izvanredno predjelo.

Najmekše pecivo na svetu RUŽA premazana maslinovim uljem i belim lukom zamirisaće kuću na dom
Shutterstock

 

Ruža s belim lukom

Sastojci:

1 kg običnog brašna

2 jaja

1/2 l mlakog mleka

1 dl vode

1,5 dl ulja

1 kocka kvasca

1 kašika šećera

1 kašika soli

1 jaje za premaz

1 dl maslinovog ulja

3 zgnječena čena belog luka

Priprema:

U malo mleka i šećera dodajte kvasac i ostavite da nabubri nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja. Dodajte mleko, vodu, šećer, so i ulje. Dodajte dignuti kvasac i lagano promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Kada testo prestane da se lepi za ruke, gotovo je. Ostavite testo u činiji i premažite ga sa malo ulja ili vode da se ne osuši odozgo. Pokrijte testo i posudu vlažnom krpom. Pustite da se testo diže 2 sata. Od testa napraviti 12 loptica Stavite ih na papir za pečenje i ostavite da odmaraju još 30 minuta. Pre pečenja ih premažite umućenim jajetom. Peći na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju. Pečena peciva premažite mešavinom maslinovog ulja i belog luka.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading