Najmekše pecivo na svetu RUŽA premazana maslinovim uljem i belim lukom zamirisaće kuću na dom
Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba a još kad mu se doda beli luk, postaje izvanredno predjelo.
Ruža s belim lukom
Sastojci:
1 kg običnog brašna
2 jaja
1/2 l mlakog mleka
1 dl vode
1,5 dl ulja
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 jaje za premaz
1 dl maslinovog ulja
3 zgnječena čena belog luka
Priprema:
U malo mleka i šećera dodajte kvasac i ostavite da nabubri nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja. Dodajte mleko, vodu, šećer, so i ulje. Dodajte dignuti kvasac i lagano promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Kada testo prestane da se lepi za ruke, gotovo je. Ostavite testo u činiji i premažite ga sa malo ulja ili vode da se ne osuši odozgo. Pokrijte testo i posudu vlažnom krpom. Pustite da se testo diže 2 sata. Od testa napraviti 12 loptica Stavite ih na papir za pečenje i ostavite da odmaraju još 30 minuta. Pre pečenja ih premažite umućenim jajetom. Peći na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju. Pečena peciva premažite mešavinom maslinovog ulja i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)