Najmekše pecivo na svetu RUŽA premazana maslinovim uljem i belim lukom zamirisaće kuću na dom
Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba a još kad mu se doda beli luk, postaje izvanredno predjelo.
Ruža s belim lukom
Sastojci:
1 kg običnog brašna
2 jaja
1/2 l mlakog mleka
1 dl vode
1,5 dl ulja
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 jaje za premaz
1 dl maslinovog ulja
3 zgnječena čena belog luka
Priprema:
U malo mleka i šećera dodajte kvasac i ostavite da nabubri nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja. Dodajte mleko, vodu, šećer, so i ulje. Dodajte dignuti kvasac i lagano promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Kada testo prestane da se lepi za ruke, gotovo je. Ostavite testo u činiji i premažite ga sa malo ulja ili vode da se ne osuši odozgo. Pokrijte testo i posudu vlažnom krpom. Pustite da se testo diže 2 sata. Od testa napraviti 12 loptica Stavite ih na papir za pečenje i ostavite da odmaraju još 30 minuta. Pre pečenja ih premažite umućenim jajetom. Peći na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju. Pečena peciva premažite mešavinom maslinovog ulja i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)