Najmekše pecivo na svetu RUŽA premazana maslinovim uljem i belim lukom zamirisaće kuću na dom
Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba a još kad mu se doda beli luk, postaje izvanredno predjelo.
Ruža s belim lukom
Sastojci:
1 kg običnog brašna
2 jaja
1/2 l mlakog mleka
1 dl vode
1,5 dl ulja
1 kocka kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 jaje za premaz
1 dl maslinovog ulja
3 zgnječena čena belog luka
Priprema:
U malo mleka i šećera dodajte kvasac i ostavite da nabubri nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja. Dodajte mleko, vodu, šećer, so i ulje. Dodajte dignuti kvasac i lagano promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Kada testo prestane da se lepi za ruke, gotovo je. Ostavite testo u činiji i premažite ga sa malo ulja ili vode da se ne osuši odozgo. Pokrijte testo i posudu vlažnom krpom. Pustite da se testo diže 2 sata. Od testa napraviti 12 loptica Stavite ih na papir za pečenje i ostavite da odmaraju još 30 minuta. Pre pečenja ih premažite umućenim jajetom. Peći na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju. Pečena peciva premažite mešavinom maslinovog ulja i belog luka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)