Famozni HLEB SA SIROM I ZAČINIMA za kojim ludi cela planeta a Sofija Loren ga iznosi rado pred goste
Mekan, a hrskav a pre svega aromatičan, ovaj hleb će biti vaš favorit kad ga probate.
Zapečeni hleb sa sirom i začinima
Sastojci:
1 hleb
100 g kačkavalja (edamer ili gauda)
10 g feta sira
100 g putera
1 veza svežeg peršuna
2 glavice belog luka
1 kašika ulja
ostali začini (so, biber, itd.)
Priprema:
Ako planirate da stavite beli luk, prvo ga stavite u aluminijumsku foliju, prelijte jednom kašikom ulja i stavite začine. Pecite ga u rerni nekoliko minuta dok ne omekša. Kada je gotov, oljuštite luk i pomešajte ga sa omekšalim puterom. Međutim, ako želite da pojednostavite recept, možete preskočiti ovaj korak i koristiti granule belog luka. To znači da ćete granule belog luka pomešati sa puterom i peršunom. Za to vreme uzmite hleb i pažljivo ga isecite po dužini i po širini da dobijete kockice. Nemojte seći do kraja da biste ostali u jednom komadu. Rendani sir pomešajte sa feta sirom, a možete dodati i neke druge sastojke poput paprike ili nekog suhomesnatog proizvoda. Zatim unutrašnjost hleba namažite otopljenim puterom sa začinima, a zatim dodajte sireve. Hleb stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10 minuta da hleb dobije hrskavu koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)