Famozni HLEB SA SIROM I ZAČINIMA za kojim ludi cela planeta a Sofija Loren ga iznosi rado pred goste
Mekan, a hrskav a pre svega aromatičan, ovaj hleb će biti vaš favorit kad ga probate.
Zapečeni hleb sa sirom i začinima
Sastojci:
1 hleb
100 g kačkavalja (edamer ili gauda)
10 g feta sira
100 g putera
1 veza svežeg peršuna
2 glavice belog luka
1 kašika ulja
ostali začini (so, biber, itd.)
Priprema:
Ako planirate da stavite beli luk, prvo ga stavite u aluminijumsku foliju, prelijte jednom kašikom ulja i stavite začine. Pecite ga u rerni nekoliko minuta dok ne omekša. Kada je gotov, oljuštite luk i pomešajte ga sa omekšalim puterom. Međutim, ako želite da pojednostavite recept, možete preskočiti ovaj korak i koristiti granule belog luka. To znači da ćete granule belog luka pomešati sa puterom i peršunom. Za to vreme uzmite hleb i pažljivo ga isecite po dužini i po širini da dobijete kockice. Nemojte seći do kraja da biste ostali u jednom komadu. Rendani sir pomešajte sa feta sirom, a možete dodati i neke druge sastojke poput paprike ili nekog suhomesnatog proizvoda. Zatim unutrašnjost hleba namažite otopljenim puterom sa začinima, a zatim dodajte sireve. Hleb stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10 minuta da hleb dobije hrskavu koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)