Famozni HLEB SA SIROM I ZAČINIMA za kojim ludi cela planeta a Sofija Loren ga iznosi rado pred goste

Ivana Vujnović

09:01

Sezonski recepti 0

Mekan, a hrskav a pre svega aromatičan, ovaj hleb će biti vaš favorit kad ga probate.

Zapečeni hleb sa sirom i začinima
Shutterstock

 

Zapečeni hleb sa sirom i začinima

Sastojci:

1 hleb

100 g kačkavalja (edamer ili gauda)

10 g feta sira

100 g putera

1 veza svežeg peršuna

2 glavice belog luka

1 kašika ulja

ostali začini (so, biber, itd.)

Priprema:

Ako planirate da stavite beli luk, prvo ga stavite u aluminijumsku foliju, prelijte jednom kašikom ulja i stavite začine. Pecite ga u rerni nekoliko minuta dok ne omekša. Kada je gotov, oljuštite luk i pomešajte ga sa omekšalim puterom. Međutim, ako želite da pojednostavite recept, možete preskočiti ovaj korak i koristiti granule belog luka. To znači da ćete granule belog luka pomešati sa puterom i peršunom. Za to vreme uzmite hleb i pažljivo ga isecite po dužini i po širini da dobijete kockice. Nemojte seći do kraja da biste ostali u jednom komadu. Rendani sir pomešajte sa feta sirom, a možete dodati i neke druge sastojke poput paprike ili nekog suhomesnatog proizvoda. Zatim unutrašnjost hleba namažite otopljenim puterom sa začinima, a zatim dodajte sireve. Hleb stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10 minuta da hleb dobije hrskavu koricu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading