Famozni HLEB SA SIROM I ZAČINIMA za kojim ludi cela planeta a Sofija Loren ga iznosi rado pred goste

Ivana Vujnović

09:01

Sezonski recepti 0

Mekan, a hrskav a pre svega aromatičan, ovaj hleb će biti vaš favorit kad ga probate.

Zapečeni hleb sa sirom i začinima
Shutterstock

 

Zapečeni hleb sa sirom i začinima

Sastojci:

1 hleb

100 g kačkavalja (edamer ili gauda)

10 g feta sira

100 g putera

1 veza svežeg peršuna

2 glavice belog luka

1 kašika ulja

ostali začini (so, biber, itd.)

Priprema:

Ako planirate da stavite beli luk, prvo ga stavite u aluminijumsku foliju, prelijte jednom kašikom ulja i stavite začine. Pecite ga u rerni nekoliko minuta dok ne omekša. Kada je gotov, oljuštite luk i pomešajte ga sa omekšalim puterom. Međutim, ako želite da pojednostavite recept, možete preskočiti ovaj korak i koristiti granule belog luka. To znači da ćete granule belog luka pomešati sa puterom i peršunom. Za to vreme uzmite hleb i pažljivo ga isecite po dužini i po širini da dobijete kockice. Nemojte seći do kraja da biste ostali u jednom komadu. Rendani sir pomešajte sa feta sirom, a možete dodati i neke druge sastojke poput paprike ili nekog suhomesnatog proizvoda. Zatim unutrašnjost hleba namažite otopljenim puterom sa začinima, a zatim dodajte sireve. Hleb stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10 minuta da hleb dobije hrskavu koricu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading