Supa koja oduševljava ukusom i aromom osim karfiola ima i staru lekovitu žitaricu
Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kuhinji. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka.
Supa od prosa i karfiola
Sastojci:
1 karfiol srednje veličine isečen na cvetove
3 šargarepe isečene na kolutove
1 manji komad celera
peršunov list
3 kašike prosa
2 kašike hladno ceđenog suncokretovog ulja
začini po želji
Priprema:
Ulje malo zagrejati, dodati šargarepu isečenu na kolutiće i proso. Mešajte zajedno i lagano kuvajte 1-2 minuta. Dodajte cvetove karfiola i malo rendanog celera. Promešajte i dodajte vodu. Kuvajte oko 20 min. Na kraju dodati začine i peršunov list.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)