JEDNOSTAVNO, BRZO I ZDRAVO Čorba od karfiola, vaš saveznik u borbi protiv alergije
Čorba od karfiola i šargarepe je jednostavna i ukusna, a priprema se brzo.
![Čorba od karfiola](/data/images/2023-09-11/62193_shutterstock-1896470944_f.jpg?timestamp=1694383200)
Čorba od karfiola
Sastojci:
500 g karfiola
1 glavica crnog luka
2 kašike griza
2 šargarepe
900 ml vode
150 ml mleka
po ukusu pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan luk, pa kad postane staklast, dodajte griz i pčišćenu pa izrendanu šargarepu.
Sve vreme mešajte. Ulijte 300 ml vode te kuvajte 5 minuta. Ubacite karfiol, iseckan na komadiće. Posolite i pobiberite pa ulijte preostalu vodu. Kuvajte 20 minuta. Na kraju dodajte mleko pomešane s pavlakom za kuvanje i kuvajte još 5 minuta.
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
GORDANINA ŠEHERZADA BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Ne peče se i gotova začas, a neodoljiva
Napravite ovu čarobnu nepečenu poslasticu po receptu Gordane Jovanović iz Rume.
Komentari (0)