Duo iz snova PICA I PITA Dobitna kombinacija za sve uzraste
Svega nekoliko sastojaka i malo dobre volje dovoljni su za pripremu brzog i ukusnog ručka koji možete jesti dok je još vruć i sir se razvlači, ali i kad se ohladi.
Pica pita
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu i kora za pitu
3 jaja
1 čaša jogurta (2 dcl)
1/2 čaše (od jogurta) ulja
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
220 g šunke
220 g sira
150 g kečapa
1 kašičica soli
susam
Priprema:
Spremite fil tako što ćete umutiti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i so. Narendajte šunku i sir i ostavite sa strane. Pripremite rolnice. Za jedan rolat potrebno je pet kora. Ređati po sledećem redosledu: kora - fil (tri kašike) - kora - fil - kora - kečap - kora - šunka - kora - sir. Zarolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Rolnice premazati ostatkom fila i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Kada je pita za picu pečena, prekrijte je krpom i ostavite da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)