Ako vam je ostalo bajatih lepinja od nekog slavlja, napravite ovaj ukusni TERIN sa jajima i slaninom

Ivana Vujnović

19:00

Sezonski recepti 0

Prefinjen i veoma jednostavan recept za pripremu.

Ako vam je ostalo bajatih lepinja od nekog slavlja, napravite ovaj ukusni TERIN sa jajima i slaninom
Shutterstock

 

Terin od bajatih lepinja

Sastojci:

8 peciva po ukusu (npr. lepinje)

120 g slanine

5 jaja 

20 g putera

400 ml mleka

400 g šunke

4 tvrdo kuvana jaja

1 veza mladog luka

so, biber

Priprema:

Pecivo isecite na kockice, stavite u činiju, posolite, prelijte mlekom i ostavite da se natapa oko 30 minuta. Za to vreme šunku iseći na kockice, 2 mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu iseckati. Zatim u zagrejan tiganj stavite seckanu slaninu, beli deo mladog luka, posolite, promešajte i pržite bez masnoće 2-3 minuta. Zatim u činiju sa natopljenim pecivom dodajte zeleni deo mladog luka, sveža jaja, šunku isečenu na kockice, prženu slaninu i luk, pospite biberom i dobro izmešajte sastojke. Dobijenu smesu stavite u podmazan vatrostalnu posudu za terin, poravnajte, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 190°C oko 50 minuta. Izvadite posudu iz kalupa, sačekajte da se malo ohladi, isecite na kriške i poslužite sa tvrdo kuvanim jajima i preostalim mladim lukom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading