POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.

posna šeherezada torta
Printscreen

Potrebno je:

Za krem:

  • 4 + 2 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od karamele ili 80 g 1 puna kašika brašna
  • 200 + 550 ml sojinog ili bademovog mleka
  • 150 g posnog margarina
  • 150 g šećera u prahu

Podloga:

  • 4 x 15 komada keksa umočenih u bademovo mleko

Preliv:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike bademovog ili sojinog mleka

Premaz:

  • 165 g posnog šlaga
  • 300 ml gazirane vode

Dekoracija:

  • posni šlag
  • keks po želji

Priprema

Skuvajte puding. Šećer karmelizujte na vatri pa zasebno umutite puding sa 2 kašike šećera i 200 ml mleka. Preostalo mleko sipajte preko karmelizovanog šećera pa ostavite da se otopi. Nakon što provri dodajte puding i mešajte, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre, stavite preko foliju i pustite da se hladi.
Ostatkom mleka umačite keks. Prvo ređajte umočeni keks pa premažite tankim slojem čokolade i ostavite u frižideru da se stegne. Posni margarin umutite sa prah šećerom pa dodajte ohlađen puding i nastavite da mutite. Zasebno umutite šlag sa kiselom vodom- Preko keksa stavite otopljenu čokoladu, namažite karamel filom, a potom i šlagom, zatim ponovo ređajte keks umočen u mleko, fil, pa šlag i tako dok ne potrošite materijal. Tortu dekorišite posnim šlagom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading