SOČNA CARSKA PITA ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje frižidera
Ovo jelo savršeno je za sve one koji ne vole da bacaju hranu, već da recikliraju ručak i tako naprave sasvim novu kombinaciju ukusa.
Carska pita
Sastojci:
4 jaja
300 g svežeg sira
180 ml kiselog mleka
150 ml ulja
150 g običnog brašna
100 g kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
150 g šunke
kiseli krastavci
2 crvene paprike
so
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodati žumanca, kiselo mleko, sir i ulje i sve dobro izmešati. Brašno, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo dobro izmešati, pa dodati mokrim sastojcima i sjediniti u homogenu smesu. Krastavce, šunku i biber isecite na kockice i dodajte u smesu i ručno izmešajte. Pleh nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Pecite pitu na 180 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni. Savet: Nakon što ste pomešali mokre i suve sastojke u osnovnu smesu, možete dodati sastojke po želji. Ako vam, na primer, ostane piletina od ručka, možete i da je iskoristite. Bilo koje drugo povrće će takođe dobro da ide.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KRALJEVSKI DORUČAK Carska pita je jeftina, jednostavna, a preukusna
Može se jesti za doručak, večeru ili užinu. Odlična je i sutradan kada se ohladi.
POTAŽ OD BATATA Greje dušu i telo tokom zimskih dana, kremastoj teksuri je teško odoleti
Pospite svežim peršunom i hrskavom slaninom i dobićete supu koja će se pamtiti...
BRIOŠ HLEB Brzo ga umesite i zadivite goste, ukus je zaista neprevaziđen
Savršen za praznike...
SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
Komentari (0)