ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!

Vesna Vukadinović

18:02

Sezonski recepti 0

Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

6 jaja

400 ml kiselog mleka

1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna

1 čaša kukuruznog brašna

200 ml ulja

1 prašak za pecivo

100 g tvrdog sira

200 g šunkarice

100 g kačkavalja

2 crvene paprike (može iz turšije)

3-4 kisela krastavčića

Priprema:

Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading