ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak.
Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna
1 čaša kukuruznog brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira
200 g šunkarice
100 g kačkavalja
2 crvene paprike (može iz turšije)
3-4 kisela krastavčića
Priprema:
Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KRALJEVSKI DORUČAK Carska pita je jeftina, jednostavna, a preukusna
Može se jesti za doručak, večeru ili užinu. Odlična je i sutradan kada se ohladi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)