ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak.
Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna
1 čaša kukuruznog brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira
200 g šunkarice
100 g kačkavalja
2 crvene paprike (može iz turšije)
3-4 kisela krastavčića
Priprema:
Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KRALJEVSKI DORUČAK Carska pita je jeftina, jednostavna, a preukusna
Može se jesti za doručak, večeru ili užinu. Odlična je i sutradan kada se ohladi.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)