Pileće rolnice iz rerne punjene tikvicama i kačkavaljem ručak je koji će i najzahtevnije gosta oboriti s nogu

Ivana Vujnović

09:01

Sezonski recepti 0

Sočni pileći file u kombinaciji sa topljenim kačkavaljem i belim lukom je odličan izbor za ručak.

Pileće rolnice punjene tikvicama i kačkavaljem
Shutterstock

 

Pileće rolnice punjene tikvicama i kačkavaljem

Sastojci:

4 kom. pilećih prsa

350 g rendane tikvice

125 g mocarele

50 g parmezana

sol, biber,

2-3 čena belog luka

malo maslinovog ulja

Za paniranje:

1/2 šolje prezli

2 kašike parmezana (sitno rendanog)

1/2 većeg limuna

2 kašike maslinovog ulja

Priprema: 

Očistite i osušite piletinu. Svako parče istucite tučkom za meso. Začinite solju, biberom i povrtnim začinom i ostaviti sa strane! U dublji tiganj dodajte malo maslinovog ulja, zagrejte ga i dodajte sitno seckani beli luk, lagano propržite minut-dva. Operite tikvice, izrendajte ih i dodajte u tiganj sa belim lukom. Ubacite rendani parmezan i dinstajte oko 5 minuta, dok tikvice ne puste vodu. Začinite. U činiju oscedite sok koji su tikvice pustile tokom dinstanja. Ostavite tikvice sa strane da se malo ohlade pa dodajte rendanu mocarelu i sve dobro izmešajte. U sok od tikvica, koji ste ostavili po strani, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka u koji ćete umačiti rolnice pre paniranja! Na svaku pileću šniclu stavite po kašiku fila od tikvica i mocarele, rasporedite preko cele šnicle i urolajte. Svaku rolnicu umočite u sok od tikvica, maslinovo ulje i limun, pa uvaljajte u prezle i parmezan! Poređajte ih u vatrostalnu posudu namazanu sa malo ulja,  prelijte ostatkom soka i poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading