Pileće rolnice iz rerne punjene tikvicama i kačkavaljem ručak je koji će i najzahtevnije gosta oboriti s nogu
Sočni pileći file u kombinaciji sa topljenim kačkavaljem i belim lukom je odličan izbor za ručak.
Pileće rolnice punjene tikvicama i kačkavaljem
Sastojci:
4 kom. pilećih prsa
350 g rendane tikvice
125 g mocarele
50 g parmezana
sol, biber,
2-3 čena belog luka
malo maslinovog ulja
Za paniranje:
1/2 šolje prezli
2 kašike parmezana (sitno rendanog)
1/2 većeg limuna
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Očistite i osušite piletinu. Svako parče istucite tučkom za meso. Začinite solju, biberom i povrtnim začinom i ostaviti sa strane! U dublji tiganj dodajte malo maslinovog ulja, zagrejte ga i dodajte sitno seckani beli luk, lagano propržite minut-dva. Operite tikvice, izrendajte ih i dodajte u tiganj sa belim lukom. Ubacite rendani parmezan i dinstajte oko 5 minuta, dok tikvice ne puste vodu. Začinite. U činiju oscedite sok koji su tikvice pustile tokom dinstanja. Ostavite tikvice sa strane da se malo ohlade pa dodajte rendanu mocarelu i sve dobro izmešajte. U sok od tikvica, koji ste ostavili po strani, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka u koji ćete umačiti rolnice pre paniranja! Na svaku pileću šniclu stavite po kašiku fila od tikvica i mocarele, rasporedite preko cele šnicle i urolajte. Svaku rolnicu umočite u sok od tikvica, maslinovo ulje i limun, pa uvaljajte u prezle i parmezan! Poređajte ih u vatrostalnu posudu namazanu sa malo ulja, prelijte ostatkom soka i poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)