Pileće rolnice iz rerne punjene tikvicama i kačkavaljem ručak je koji će i najzahtevnije gosta oboriti s nogu
Sočni pileći file u kombinaciji sa topljenim kačkavaljem i belim lukom je odličan izbor za ručak.
Pileće rolnice punjene tikvicama i kačkavaljem
Sastojci:
4 kom. pilećih prsa
350 g rendane tikvice
125 g mocarele
50 g parmezana
sol, biber,
2-3 čena belog luka
malo maslinovog ulja
Za paniranje:
1/2 šolje prezli
2 kašike parmezana (sitno rendanog)
1/2 većeg limuna
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Očistite i osušite piletinu. Svako parče istucite tučkom za meso. Začinite solju, biberom i povrtnim začinom i ostaviti sa strane! U dublji tiganj dodajte malo maslinovog ulja, zagrejte ga i dodajte sitno seckani beli luk, lagano propržite minut-dva. Operite tikvice, izrendajte ih i dodajte u tiganj sa belim lukom. Ubacite rendani parmezan i dinstajte oko 5 minuta, dok tikvice ne puste vodu. Začinite. U činiju oscedite sok koji su tikvice pustile tokom dinstanja. Ostavite tikvice sa strane da se malo ohlade pa dodajte rendanu mocarelu i sve dobro izmešajte. U sok od tikvica, koji ste ostavili po strani, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka u koji ćete umačiti rolnice pre paniranja! Na svaku pileću šniclu stavite po kašiku fila od tikvica i mocarele, rasporedite preko cele šnicle i urolajte. Svaku rolnicu umočite u sok od tikvica, maslinovo ulje i limun, pa uvaljajte u prezle i parmezan! Poređajte ih u vatrostalnu posudu namazanu sa malo ulja, prelijte ostatkom soka i poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI BRAUNI Jednostavni slatkiš koji svi vole, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)