TEČIN KROMPIR PAPRIKAŠ Svako ko je probao, otima se za baš ovaj recept jer nema zapršku a gust je i kremast
Ovo okrepljujuće varivo od krompira je odličan recept za ručak koji možete praviti preko nedelje, a ukućani će njime biti više nego zadovoljni.
Tečin krompir-paprikaš
Sastojci:
3 crvena luka srednje veličine
1 paprika
2 šargarepe
2 korena peršuna
2 čena belog luka
2 paradajza
6 krompira
200 ml vode
1 kašika slatke mlevene crvene paprike
1 l vode
ulje
so
Priprema:
Sve povrće oljuštite i iseckajte. U tiganj na šporetu sipajte ulje da prekrije dno tiganja i zagrejte ga. Dodajte luk i dinstajte, mešajući, oko 10 minuta. Dodajte papriku i dinstajte još 5 minuta. Zatim dodajte šargarepu, koren peršuna i beli luk i sve dobro promešajte. Preliti sa 100-200 ml vode da povrće omekš Na kraju dodati paradajz, sve dobro izmešati i kuvati još pet minuta. Sklonite sa vatre, pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte krompir i slatku mlevenu papriku, pa sipajte vodu. Dobro promešati i kada provri kuvati 30 minuta. Pred kraj kuvanja posolite i pobiberite po ukusu. Svaki deo ukrasite isečenim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)