TEČIN KROMPIR PAPRIKAŠ Svako ko je probao, otima se za baš ovaj recept jer nema zapršku a gust je i kremast

Ivana Vujnović

18:02

Sezonski recepti 0

Ovo okrepljujuće varivo od krompira je odličan recept za ručak koji možete praviti preko nedelje, a ukućani će njime biti više nego zadovoljni.

krompir paprikaš
Shutterstock

 

Tečin krompir-paprikaš

Sastojci:

3 crvena luka srednje veličine

1 paprika

2 šargarepe

2 korena peršuna

2 čena belog luka

2 paradajza

6 krompira

200 ml vode

1 kašika slatke mlevene crvene paprike

1 l vode

ulje

so

Priprema:

Sve povrće oljuštite i iseckajte. U tiganj na šporetu sipajte ulje da prekrije dno tiganja i zagrejte ga. Dodajte luk i dinstajte, mešajući, oko 10 minuta. Dodajte papriku i dinstajte još 5 minuta. Zatim dodajte šargarepu, koren peršuna i beli luk i sve dobro promešajte. Preliti sa 100-200 ml vode da povrće omekš Na kraju dodati paradajz, sve dobro izmešati i kuvati još pet minuta. Sklonite sa vatre, pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte krompir i slatku mlevenu papriku, pa sipajte vodu. Dobro promešati i kada provri kuvati 30 minuta. Pred kraj kuvanja posolite i pobiberite po ukusu. Svaki deo ukrasite isečenim peršunom.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading