VRHUNSKI SRPSKI SPECIJALITET Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji
Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan
Sastojci:
- 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
- 3 – 4 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 paketić maslina, 150gr
- 1 grančica ruzmarina
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 veza peršuna
- 1 / 2 mirođija
- – so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.
Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.
Možda vas zanima:
SAMO NA OVAJ NAČIN SE SPREMA MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Jeftin starinski obrok, podjednako i ukusan i zdrav
Manastirski paprikaš se priprema i bez mesa, pa tako predstavlja idealan letnji obrok
TEČIN KROMPIR PAPRIKAŠ Svako ko je probao, otima se za baš ovaj recept jer nema zapršku a gust je i kremast
Ovo okrepljujuće varivo od krompira je odličan recept za ručak koji možete praviti preko nedelje, a ukućani će njime biti više nego zadovoljni.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)