VRHUNSKI SRPSKI SPECIJALITET Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji
Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan

Sastojci:
Možda vas zanima:

SAMO NA OVAJ NAČIN SE SPREMA MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Jeftin starinski obrok, podjednako i ukusan i zdrav
Manastirski paprikaš se priprema i bez mesa, pa tako predstavlja idealan letnji obrok

TEČIN KROMPIR PAPRIKAŠ Svako ko je probao, otima se za baš ovaj recept jer nema zapršku a gust je i kremast
Ovo okrepljujuće varivo od krompira je odličan recept za ručak koji možete praviti preko nedelje, a ukućani će njime biti više nego zadovoljni.
- 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
- 3 – 4 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 paketić maslina, 150gr
- 1 grančica ruzmarina
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 veza peršuna
- 1 / 2 mirođija
- – so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.
Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)