VRHUNSKI SRPSKI SPECIJALITET Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji
Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan
Sastojci:
- 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
- 3 – 4 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 paketić maslina, 150gr
- 1 grančica ruzmarina
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 veza peršuna
- 1 / 2 mirođija
- – so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.
Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.
Možda vas zanima:
SAMO NA OVAJ NAČIN SE SPREMA MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Jeftin starinski obrok, podjednako i ukusan i zdrav
Manastirski paprikaš se priprema i bez mesa, pa tako predstavlja idealan letnji obrok
TEČIN KROMPIR PAPRIKAŠ Svako ko je probao, otima se za baš ovaj recept jer nema zapršku a gust je i kremast
Ovo okrepljujuće varivo od krompira je odličan recept za ručak koji možete praviti preko nedelje, a ukućani će njime biti više nego zadovoljni.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Komentari (0)