Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta
Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.
Testenina u kremastom sosu
Sastojci:
● 1 crni mali luk
● 2 čena belog luka za sos
● 1 tikvica srednje veličine
● pola šake sveže nane
● 2 grančice timijana
● 3 kašike mleka (može i na biljnoj bazi)
● so i biber
● testenina
● maslinovo ulje
● 4 kašike prezle
● 1 šaka badema
● 2 čena belog luka
● so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, ostavite da poprimi boju, pa dodajte beli luk, a posle pola minuta dodajte tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 3-5 minuta, pa dodajte polovinu nane i timijana. Dok se tikvice dinstaju, zagrejte posoljenu vodu za testeninu. U vrelu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte dodatne začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim dva čena belog luka koje ste iseckali, a zatim seckane bademe (možete ih lagano izblendati pre nego što počnete da miksate sos). Pustite da se posip oboji i pusti miris, a zatim ga izvadite iz tiganja i umešajte ostatak sveže, sitno iseckane nane. Stavite testeninu na tanjir, pospite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)