Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta
Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.
Testenina u kremastom sosu
Sastojci:
● 1 crni mali luk
● 2 čena belog luka za sos
● 1 tikvica srednje veličine
● pola šake sveže nane
● 2 grančice timijana
● 3 kašike mleka (može i na biljnoj bazi)
● so i biber
● testenina
● maslinovo ulje
● 4 kašike prezle
● 1 šaka badema
● 2 čena belog luka
● so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, ostavite da poprimi boju, pa dodajte beli luk, a posle pola minuta dodajte tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 3-5 minuta, pa dodajte polovinu nane i timijana. Dok se tikvice dinstaju, zagrejte posoljenu vodu za testeninu. U vrelu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte dodatne začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim dva čena belog luka koje ste iseckali, a zatim seckane bademe (možete ih lagano izblendati pre nego što počnete da miksate sos). Pustite da se posip oboji i pusti miris, a zatim ga izvadite iz tiganja i umešajte ostatak sveže, sitno iseckane nane. Stavite testeninu na tanjir, pospite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)