Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta

Ivana Vujnović

18:01

Sezonski recepti 0

Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.

PAsta s tikvicama u kremastom sosu
Shutterstock

 

Testenina u kremastom sosu

Sastojci:

● 1 crni mali luk

● 2 čena belog luka za sos

● 1 tikvica srednje veličine

● pola šake sveže nane

● 2 grančice timijana

● 3 kašike mleka (može i na biljnoj bazi)

● so i biber

● testenina

● maslinovo ulje

● 4 kašike prezle

● 1 šaka badema

● 2 čena belog luka

● so i biber

Priprema:

Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, ostavite da poprimi boju, pa dodajte beli luk, a posle pola minuta dodajte tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 3-5 minuta, pa dodajte polovinu nane i timijana. Dok se tikvice dinstaju, zagrejte posoljenu vodu za testeninu. U vrelu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte dodatne začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim dva čena belog luka koje ste iseckali, a zatim seckane bademe (možete ih lagano izblendati pre nego što počnete da miksate sos). Pustite da se posip oboji i pusti miris, a zatim ga izvadite iz tiganja i umešajte ostatak sveže, sitno iseckane nane. Stavite testeninu na tanjir, pospite i poslužite.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading