Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta
Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.
Testenina u kremastom sosu
Sastojci:
● 1 crni mali luk
● 2 čena belog luka za sos
● 1 tikvica srednje veličine
● pola šake sveže nane
● 2 grančice timijana
● 3 kašike mleka (može i na biljnoj bazi)
● so i biber
● testenina
● maslinovo ulje
● 4 kašike prezle
● 1 šaka badema
● 2 čena belog luka
● so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, ostavite da poprimi boju, pa dodajte beli luk, a posle pola minuta dodajte tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 3-5 minuta, pa dodajte polovinu nane i timijana. Dok se tikvice dinstaju, zagrejte posoljenu vodu za testeninu. U vrelu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte dodatne začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim dva čena belog luka koje ste iseckali, a zatim seckane bademe (možete ih lagano izblendati pre nego što počnete da miksate sos). Pustite da se posip oboji i pusti miris, a zatim ga izvadite iz tiganja i umešajte ostatak sveže, sitno iseckane nane. Stavite testeninu na tanjir, pospite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)