SAMO 5 SASTOJAKA Lingvini s tikvicama, ukusno a dekorativno jelo za iznenadne goste gotovo za 15 minuta
Za večeru s prijateljima na kojoj želite na sto da iznesete jelo koje je lagano i sveže, ali u isto vreme ukusno i šareno, pripremite špagete s kremom od tikvica.
Lingvini s tikvicama
Sastojci (za 4 osobe):
400 g testenine (lingvini ili špageti)
2 tikvice
2 kašike putera
50 ml biljnog temeljca
so i biber
Priprema:
Lingvine skuvati u velikoj količini slane vode prema uputstvu na pakovanju da ostanu al dente. Dok se testo kuva, tikvice operite, odrežite krajeve i isecite po dužini na uske trake. Prodinstajte ih u šerpi na zagrejanom puteru, pobiberite, zalijte supom, poklopite i dinstajte oko 3 minuta. Skuvanu testeninu ocedite i pomešajte sa dinstanim tikvicama. Poslužite lingvine po želji i ukrasite listićima nane ili matičnjaka.
Možda vas zanima:
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta
Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)