DORUČAK ZA POŽELETI Krompiruša od gotovih kora sa kobasicom nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Brza pita koju ćete obožavati.
Sastojci:
12 kora za pitu
600 g krompira
250 g kobasica
200 g sira
100 ml pavlake
2 jaja
Preliv:
1 jaje
150 ml mleka
Priprema:
Skuvajte krompir. Oljuštite ga i naseckajte na kockice. Dodajte izmrvljeni sir, kobasicu naseckanu na kockice, jaje i pavlaku. Dodajte začine i promešajte. Raširite kore po radnoj površini. Namažite fil, sipajte malo ulja i umotajte u rolat po 2 kore. Lagano izgužvajte rolat i stavite u nauljeni pleh. Isto uradite sa ostalim korama. Umutite jaje sa mlekom i prelijte pitu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
JEFTIN, A UKUSAN DORUČAK Brza pita sa jogurtom od nekoliko sastojaka, spolja krckava, a unutra lisnata i mekana
Uz šolju jogurta ili paradajz, svi će se lepo najesti
ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
Komentari (0)