DORUČAK ZA POŽELETI Krompiruša od gotovih kora sa kobasicom nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Brza pita koju ćete obožavati.

DORUČAK ZA POŽELETI Krompiruša od gotovih kora sa kobasicom nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Shutterstock

Sastojci:

12 kora za pitu

600 g krompira

250 g kobasica

200 g sira

100 ml pavlake

2 jaja

Preliv:

1 jaje

150 ml mleka

Priprema:

Skuvajte krompir. Oljuštite ga i naseckajte na kockice. Dodajte izmrvljeni sir, kobasicu naseckanu na kockice, jaje i pavlaku. Dodajte začine i promešajte. Raširite kore po radnoj površini. Namažite fil, sipajte malo ulja i umotajte u rolat po 2 kore. Lagano izgužvajte rolat i stavite u nauljeni pleh. Isto uradite sa ostalim korama. Umutite jaje sa mlekom i prelijte pitu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading