IDEALNE ZA DORUČAK Recept za pohovane tikvice, specijalitet naših baka
Uživaćete u svakom zalogaju
![IDEALNE ZA DORUČAK Recept za pohovane tikvice, specijalitet naših baka](/data/images/2023-03-07/48172_shutterstock-684109951_f.jpg?timestamp=1688940000)
Sastojci
Potrebno je:
2 mlade tikvice
po ukusu so
po potrebi brašno
po ukusu suvi začin
po potrebi prezle
3 jajeta
Za prženje:
po potrebi ulje
Priprema
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Brasno usuti u posudu i posoliti. Zasebno, u činiji ulupati jaja, a u drugu činiju usuti prezle i dodati suvi začin.
Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezle. Pržit ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Odlagati ih na kuhinjski papir kako bi se oedio višak masnoće. Pohovane tikvice servirati i poslužiti.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)