IDEALNE ZA DORUČAK Recept za pohovane tikvice, specijalitet naših baka
Uživaćete u svakom zalogaju
Sastojci
Potrebno je:
2 mlade tikvice
po ukusu so
po potrebi brašno
po ukusu suvi začin
po potrebi prezle
3 jajeta
Za prženje:
po potrebi ulje
Priprema
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Brasno usuti u posudu i posoliti. Zasebno, u činiji ulupati jaja, a u drugu činiju usuti prezle i dodati suvi začin.
Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezle. Pržit ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Odlagati ih na kuhinjski papir kako bi se oedio višak masnoće. Pohovane tikvice servirati i poslužiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)