MRSNA MIMOZA SALATA Najbolji recept za obožavano predjelo u Srbiji, a često se jede i kao obrok!

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Počastite se savršenom mimoza salatom za vikend. Odlično je posluženje ako vam dolaze gosti.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

6 krompira

4 jaja

200 g šunkarice

300 g kačkavalja

2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake

150 g majoneza

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu od pavlake i majoneza, posoliti po ukusu. Dno providne činije premazati prelivom. Narendati krompir, namazati ga prelivom. Preko staviti malo iseckane šunkarice i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja ili jaje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading