BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK Šnicle iz rerne, mekane, preukusne, a gratis dobijete fini saft
Ako imate već isečene tanke šnicle i ne znate šta ćete sa njima, pa lako je, stavite ih u rernu i za sat vremena su gotove
Sastojci:
6 šnicli2 kašike brašna
1 kašika suvog začina
1 kašika mlevene, crvene paprike
1 kašičica peršunovog lista
malo bosiljka i ruzmarina, malo bibera
200 ml mleka
300 ml vode
Priprema:
Svaku šniclu izlupati.
Uvaljati šnicle u brašno pa ih poslagati u vatrostalnu tepsiju.
Pomešati vodu, mleko i začine pa preliti preko šnicli.
Staviti u rernu koju smo zagrejali na 200 stepeni i peći sat vremena.
AKo vam se učini da nisu pečene ostavite još malo u rerni za svaki slučaj.
Isto tako ako vidite da vam je skoro sva tečnost isparila dolijte još malo vode.
Poslužite tople uz pire ili rižu, prelivajući ih saftom koji je nastao prilikom pečenja uz njih.
Prijatno.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)