UKUS MEDITERANA U VAŠOJ KUHINJI Grčke ćufte, pravi letnij specijalitet
Grčke ćufte se ne razlikuju mnogo od nekih drugih sem što mirišu divno na origano i sočne su od dodanog kuvanog krompira
Potrebno je:
- 300 g krompira (oko 2 srednja)
- 500 g mlevene junetine
- 1 manja glavica luka, sitno seckana
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suve nane
- prstohvat cimeta
- 1 jaje
- so, biber prema ukusu
- brašno, za uvaljati ćuftice
- ulje za prženje
Priprema:
Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom.
Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu.
Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno.
Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće.
Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)