UKUS MEDITERANA U VAŠOJ KUHINJI Grčke ćufte, pravi letnij specijalitet
Grčke ćufte se ne razlikuju mnogo od nekih drugih sem što mirišu divno na origano i sočne su od dodanog kuvanog krompira
Potrebno je:
- 300 g krompira (oko 2 srednja)
- 500 g mlevene junetine
- 1 manja glavica luka, sitno seckana
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suve nane
- prstohvat cimeta
- 1 jaje
- so, biber prema ukusu
- brašno, za uvaljati ćuftice
- ulje za prženje
Priprema:
Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom.
Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu.
Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno.
Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće.
Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
PAŠTETA OD KIKIRIKIJA ZA POST NA VODI Energetska bomba od koje ćete biti siti satima
Savršena za samostalno mazanje na hleb, ali i sočne posne sendviče.
Komentari (0)