UKUS MEDITERANA U VAŠOJ KUHINJI Grčke ćufte, pravi letnij specijalitet

Slobodanka Ćorić

07:33

Sezonski recepti 0

Grčke ćufte se ne razlikuju mnogo od nekih drugih sem što mirišu divno na origano i sočne su od dodanog kuvanog krompira

UKUS MEDITERANA U VAŠOJ KUHINJI Grčke ćufte, pravi letnij specijalitet
Pexels

Potrebno je:

  • 300 g krompira (oko 2 srednja)
  • 500 g mlevene junetine
  • 1 manja glavica luka, sitno seckana
  • 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suve nane
  • prstohvat cimeta
  • 1 jaje
  • so, biber prema ukusu
  • brašno, za uvaljati ćuftice
  • ulje za prženje

Priprema:

Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom.
Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu.
Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno.
Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće.
Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.

Komentari (0)

Loading