Lažna salata od tunjevine, gotova je za manje od 10 minuta a može da zameni čitav obrok
Uz ovo jelo odlično ide i nekoliko sitno seckanih kiselih krastavčića.
Lažna tunjevina od leblebija
Sastojci:
400 g (ili 1 konzerva) kuvane leblebije
2 stabljike celera
1/2 malog crvenog luka
sok od pola limuna
1/4 - 1/3 šolje majoneza
1/4 kašičice belog luka u prahu
3 grančice mirođije
so, biber
Priprema:
Procedite leblebije i izgnječite ih viljuškom dok ne dobijete željenu konzistenciju. Narežite celer i luk i pomešajte sve preostale sastojke. Salatu poslužite ohlađenu, samostalno ili na hlebu. Ova salata se može držati u frižideru 5-6 dana.
POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)