Ne sekirajte se ako ne idete na more, uz ovaj MEDITERANSKI GULAŠ dovešćete more pravo u trpezariju

Ivana Vujnović

08:00

Sezonski recepti 0

Gulaš poslužite uz kuvani pirinač ili krompir-pire.

Mediteranski gulaš
Shutterstock

 

Mediteranski gulaš

Sastojci:  

500 g svinjskog filea 

500 g krompira  

500 g pelata 

1 sveža zelena paprika  

1 sveža crvena paprika 

1 šargarepa 

2-3 feferone 

10 maslina bez koštica  

1 kesica mešavine začina za gulaš  

Priprema:  

Meso isecite na kocke veličine zalogaja. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Sveže paprike očistite od semenki i peteljki, pa ih iseckajte. Feferone ocedite i iseckajte na kolutove. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. U šerpi, na malo ulja meso prodinstajte, dodajte svežu papriku i krompir i dinstajte oko pet minuta. Dodajte pelat, šolju hladne vode i začin za gulaš. Izmešajte i ostavite da provri. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte feferone i masline i krčkajte još 2-3 minuta. Po želji ukrasite peršunom. 

Komentari (0)

Loading