Mediteranski gulaš: Svinjsko meso nikada nije bilo ovako dobro začinjeno
Masline i feferone ovom jelu daju neodoljiv i jedinstven šmek
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 500 g krompira
- 500 g pelata
- 1 sveža zelena paprika
- 1 sveža crvena paprika
- 1 šargarepa
- 2-3 feferone
- 10 maslina bez koštica
- 1 kesica mešavine začina za gulaš
PRIPREMA:
Meso isecite na kocke veličine zalogaja. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Sveže paprike očistite od semenki i peteljki, pa ih iseckajte. Feferone ocedite i iseckajte na kolutove. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. U šerpi, na malo ulja meso prodinstajte, dodajte svežu papriku i krompir i dinstajte oko pet minuta. Dodajte pelat, šolju hladne vode i začin za gulaš. Izmešajte i ostavite da provri. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte feferone i masline i krčkajte još 2-3 minuta. Po želji ukrasite peršunom.
PRIJATNO!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)