Mediteranski gulaš: Svinjsko meso nikada nije bilo ovako dobro začinjeno

Izvor: Alo.rs/I.V.

11:35

Sezonski recepti 0

Masline i feferone ovom jelu daju neodoljiv i jedinstven šmek

Mediteranski gulaš: Svinjsko meso nikada nije bilo ovako dobro začinjeno
Shutterstock

Sastojci:  

  • 500 g svinjskog filea 
  • 500 g krompira  
  • 500 g pelata 
  • 1 sveža zelena paprika  
  • 1 sveža crvena paprika 
  • 1 šargarepa 
  • 2-3 feferone 
  • 10 maslina bez koštica  
  • 1 kesica mešavine začina za gulaš       

PRIPREMA: 

Meso isecite na kocke veličine zalogaja. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Sveže paprike očistite od semenki i peteljki, pa ih iseckajte. Feferone ocedite i iseckajte na kolutove. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. U šerpi, na malo ulja meso prodinstajte, dodajte svežu papriku i krompir i dinstajte oko pet minuta. Dodajte pelat, šolju hladne vode i začin za gulaš. Izmešajte i ostavite da provri. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte feferone i masline i krčkajte još 2-3 minuta. Po želji ukrasite peršunom. 

PRIJATNO!

 

Komentari (0)