TESTENINA JE UVEK ODLIČNA IDEJA naročito kad je sljubljena sa svežim sirom i uljem od ljutih papričica što daje neodoljiv spoj
Tajna ovog jela je u mešanju svežeg sira sa sosom od paradajza i uljem od ljutih papričica – ako nemate pikantno ulje, u maslinovo dodajte seckane komadiće ljutih čili papričica.
Začinjena testenina sa svežim sirom
Sastojci:
500 g testenine
1,5 šolje paradajz sosa
1 šolja svežeg kravljeg sira
1/4 šolje rendanog parmezana
1 kašika ulja od ljutih papričica
so
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu uz povremeno mešanje da bude dente. Ocedite i ostavite 1/2 šolje vode za kuvanje testenine za kasnije. Izblendirajte paradajz sos, svež sir, parmezan i ulje u glatku smesu. Vratite testeninu u šerpu, dodajte sos iz blendera i 1/4 šolje vode u kojoj se testenina kuvala. Mešajte, po potrebi dolivajući još vode, dok se testenina dobro ne prekrije sosom, a sos zagreje na temperaturu testenine. Testeninu podelite na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Komentari (0)