TESTENINA JE UVEK ODLIČNA IDEJA naročito kad je sljubljena sa svežim sirom i uljem od ljutih papričica što daje neodoljiv spoj
Tajna ovog jela je u mešanju svežeg sira sa sosom od paradajza i uljem od ljutih papričica – ako nemate pikantno ulje, u maslinovo dodajte seckane komadiće ljutih čili papričica.
Začinjena testenina sa svežim sirom
Sastojci:
500 g testenine
1,5 šolje paradajz sosa
1 šolja svežeg kravljeg sira
1/4 šolje rendanog parmezana
1 kašika ulja od ljutih papričica
so
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu uz povremeno mešanje da bude dente. Ocedite i ostavite 1/2 šolje vode za kuvanje testenine za kasnije. Izblendirajte paradajz sos, svež sir, parmezan i ulje u glatku smesu. Vratite testeninu u šerpu, dodajte sos iz blendera i 1/4 šolje vode u kojoj se testenina kuvala. Mešajte, po potrebi dolivajući još vode, dok se testenina dobro ne prekrije sosom, a sos zagreje na temperaturu testenine. Testeninu podelite na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.
PAŠTETA OD KIKIRIKIJA ZA POST NA VODI Energetska bomba od koje ćete biti siti satima
Savršena za samostalno mazanje na hleb, ali i sočne posne sendviče.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
Komentari (0)