TESTENINA JE UVEK ODLIČNA IDEJA naročito kad je sljubljena sa svežim sirom i uljem od ljutih papričica što daje neodoljiv spoj

Trpeza/I.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Tajna ovog jela je u mešanju svežeg sira sa sosom od paradajza i uljem od ljutih papričica – ako nemate pikantno ulje, u maslinovo dodajte seckane komadiće ljutih čili papričica.

testenina u sosu od paradajza
Shutterstock

 

Začinjena testenina sa svežim sirom

Sastojci:

500 g testenine 

1,5 šolje paradajz sosa

1 šolja svežeg kravljeg sira

1/4 šolje rendanog parmezana

1 kašika ulja od ljutih papričica

so

Priprema:

U slanoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu uz povremeno mešanje da bude dente. Ocedite i ostavite 1/2 šolje vode za kuvanje testenine za kasnije. Izblendirajte paradajz sos, svež sir, parmezan i ulje u glatku smesu. Vratite testeninu u šerpu, dodajte sos iz blendera i 1/4 šolje vode u kojoj se testenina kuvala. Mešajte, po potrebi dolivajući još vode, dok se testenina dobro ne prekrije sosom, a sos zagreje na temperaturu testenine. Testeninu podelite na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.
 

Komentari (0)

Loading