VEĆINU NAMIRNICA IMATE VEĆ KOD KUĆE Starinska pita se pravi brzo a recept čuvoa ljubomorno i dugo
Za pripremu ove jedinstvene seljačke pite trebaju vam još jedino vspanać i dobra volja za pripremu pite.
Seljačka pita
Sastojci:
250 g glatkog brašna
7 dl pavlake
5 kašika mleka
1 jaje
malo soli
malo masti
Za fil:
250 g sira
4 jaja
malo peršunovog lišća
1/2 crnog luka
spanać (ili mladi vrhovi koprive)
so
Priprema:
Od brašna, pavlake, mleka, jaja, masti i soli zamesite testo. Za filna masti popržite sitno seckano peršunovo lišće, aitno seckani luk i spanać. Posolite i kad se ohladi dodajte 250 g i 4 jaja. Testo razvaljajte pa na pola stavite fil i preklopite zatvorivši rubove. Pecite 45 minuta na 200 ºC.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)