VEĆINU NAMIRNICA IMATE VEĆ KOD KUĆE Starinska pita se pravi brzo a recept čuvoa ljubomorno i dugo

Ivana Vujnović

20:01

Sezonski recepti 0

Za pripremu ove jedinstvene seljačke pite trebaju vam još jedino vspanać i dobra volja za pripremu pite.

Seljačka pita
Shutterstock

 

Seljačka pita

Sastojci:

250 g glatkog brašna

7 dl pavlake

5 kašika mleka

1 jaje

malo soli

malo  masti

Za fil:

250 g sira

4 jaja

malo peršunovog lišća

1/2 crnog luka

spanać (ili mladi vrhovi koprive)

so

Priprema:

Od brašna, pavlake, mleka, jaja, masti i soli zamesite testo. Za filna masti popržite sitno seckano peršunovo lišće, aitno seckani luk i spanać. Posolite i kad se ohladi dodajte 250 g  i 4 jaja. Testo razvaljajte pa na pola stavite fil i preklopite zatvorivši rubove. Pecite 45 minuta na 200 ºC.

Komentari (0)

Loading