VEĆINU NAMIRNICA IMATE VEĆ KOD KUĆE Starinska pita se pravi brzo a recept čuvoa ljubomorno i dugo
Za pripremu ove jedinstvene seljačke pite trebaju vam još jedino vspanać i dobra volja za pripremu pite.
Seljačka pita
Sastojci:
250 g glatkog brašna
7 dl pavlake
5 kašika mleka
1 jaje
malo soli
malo masti
Za fil:
250 g sira
4 jaja
malo peršunovog lišća
1/2 crnog luka
spanać (ili mladi vrhovi koprive)
so
Priprema:
Od brašna, pavlake, mleka, jaja, masti i soli zamesite testo. Za filna masti popržite sitno seckano peršunovo lišće, aitno seckani luk i spanać. Posolite i kad se ohladi dodajte 250 g i 4 jaja. Testo razvaljajte pa na pola stavite fil i preklopite zatvorivši rubove. Pecite 45 minuta na 200 ºC.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)