Brutalno ukusna PITA SA SIROM I SPANAĆEM od kupovnih kora
Ovako napravljena pita ima ukus kao da ste razvlačili kore - mekana je i sočna u nutra a hrskava spolja.
Pita sa sirom i spanaćem
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 g svežeg spanaća
500 g sira
2 jaja
1 pavlaka
2 kašike mineralne vode
2 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Spanać očistite i stavite u hladnu vodu i kuvajte 2 do 3 minuta, a zatim ga iseckajte i ohladite. Sir posolite i pobiberite, promešajte, pa dodajte umućena jaja i pavlaku. Zatim jednu koru isecite na komadiće i prelijte s malo mineralne vode. Na kraju dodati ohlađen spanać i sve izmešati. Jednu koru premazati uljem, pa drugu preklopiti, pa staviti fil i umotati. Štrudle poređajte u posudu za pečenje i odozgo premažite sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohlade, iseći savijače i poslužiti ih s jogurtom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DORUČAK, ALI I PREDJELO Pita sa sirom odlično ide uz meze na slavskoj trpezi
Uz sir, suhomesnate proizvode i salate kao predjelo na slavi poslužite ovu pitu.
OTKRIVAMO TAJNU PITA IZ PEKARE Koristite ovaj preliv i svaka će biti vazdušasta!
Preliv stavljajte u slane i slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)