Brutalno ukusna PITA SA SIROM I SPANAĆEM od kupovnih kora
Ovako napravljena pita ima ukus kao da ste razvlačili kore - mekana je i sočna u nutra a hrskava spolja.
Pita sa sirom i spanaćem
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 g svežeg spanaća
500 g sira
2 jaja
1 pavlaka
2 kašike mineralne vode
2 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Spanać očistite i stavite u hladnu vodu i kuvajte 2 do 3 minuta, a zatim ga iseckajte i ohladite. Sir posolite i pobiberite, promešajte, pa dodajte umućena jaja i pavlaku. Zatim jednu koru isecite na komadiće i prelijte s malo mineralne vode. Na kraju dodati ohlađen spanać i sve izmešati. Jednu koru premazati uljem, pa drugu preklopiti, pa staviti fil i umotati. Štrudle poređajte u posudu za pečenje i odozgo premažite sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohlade, iseći savijače i poslužiti ih s jogurtom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DORUČAK, ALI I PREDJELO Pita sa sirom odlično ide uz meze na slavskoj trpezi
Uz sir, suhomesnate proizvode i salate kao predjelo na slavi poslužite ovu pitu.
OTKRIVAMO TAJNU PITA IZ PEKARE Koristite ovaj preliv i svaka će biti vazdušasta!
Preliv stavljajte u slane i slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)