ĆEVAPI OD TIKVICA, KROMPIRA I SIRA Za manje od 500 dinara napravite savršen ručak

Slobodanka Ćorić

11:44

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini.

ćevapi
Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta 
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 veza peršuna
  • 1 krompir
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 4 kašike ovsenih pahuljica 
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Dobro ih isecedite, pa dodajte u smesu i rendanu šargarepu, sir i krompir. Dodajte jaja, secakni peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte i mlevene ovsene pahuljice, dobro sjedinite i ostavite da smesa odstoji bar nekih 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno, pa pržite. 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading