ĆEVAPI OD TIKVICA, KROMPIRA I SIRA Za manje od 500 dinara napravite savršen ručak

Slobodanka Ćorić

11:44

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini.

ćevapi
Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta 
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 veza peršuna
  • 1 krompir
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 4 kašike ovsenih pahuljica 
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Dobro ih isecedite, pa dodajte u smesu i rendanu šargarepu, sir i krompir. Dodajte jaja, secakni peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte i mlevene ovsene pahuljice, dobro sjedinite i ostavite da smesa odstoji bar nekih 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno, pa pržite. 

Komentari (0)

Loading