AKO STE KOD KUĆE Probajte fantastične ćevape iz rerne sa prelivom od piva
Ukoliko 1. maj provodite kod kuće, za ručak napravite ovaj specijalitet od mesa.
Sastojci:
Za ćevape:
500 g mlevenog mesa
4 čena belog luka
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
100 ml kisele vode
Za preliv:
200 ml piva
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
½ kašičice suve mirođije
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISPECITE ĆEVAPE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Neće biti gumeni ni suvi
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u savršenom roštilju.
ĆEVAPI IZ RERNE Pečeni i slasni, a prave se brzo i lako
Savršeno ukusni, najbolje stavite odmah duplu meru.
ĆEVAPI OD TIKVICA, KROMPIRA I SIRA Za manje od 500 dinara napravite savršen ručak
Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini.
NE TREBA VAM ROŠTILJ Ćevapi iz rerne prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)