NEMA KO NE VOLI PRŽENE LIGNJE: Hrskavi i sočni, omiljeni morski plodovi se brzo i jednostavno pripremaju
Pripremaju se jednostavno i brzo, a savršen su obrok uz krompir salatu ili pržene krompiriće s nekim umakom od pavlake.
Pržene lignje
Sastojci:
800 g lignji
150 g pšeničnog brašna
150 g kukuruznog brašna
ulje za prženje
so, biber
2 kašike soja umaka
2 čena belog luka
Priprema:
Odmrznite lignje i isecite na kolutove. Pomešajte sastojke za marinadu, pa u nju stavite lignje i sve dobro promešajte. Marinirajte ih sat vremena. Zagrejte veliku količinu ulja u dubokom tiganju. Marinirane lignje komad po komad stavljajte u smesu za paniranje, pa ih pržite u duboko zagrejanom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pržite predugo, jer će postati tvrde. Stavite ih na kuhinjski papir da se malo ocede. Ne pecite odjednom veće količine kako bi se lignje što bolje ispekle.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)