NEMA KO NE VOLI PRŽENE LIGNJE: Hrskavi i sočni, omiljeni morski plodovi se brzo i jednostavno pripremaju
Pripremaju se jednostavno i brzo, a savršen su obrok uz krompir salatu ili pržene krompiriće s nekim umakom od pavlake.
Pržene lignje
Sastojci:
800 g lignji
150 g pšeničnog brašna
150 g kukuruznog brašna
ulje za prženje
so, biber
2 kašike soja umaka
2 čena belog luka
Priprema:
Odmrznite lignje i isecite na kolutove. Pomešajte sastojke za marinadu, pa u nju stavite lignje i sve dobro promešajte. Marinirajte ih sat vremena. Zagrejte veliku količinu ulja u dubokom tiganju. Marinirane lignje komad po komad stavljajte u smesu za paniranje, pa ih pržite u duboko zagrejanom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pržite predugo, jer će postati tvrde. Stavite ih na kuhinjski papir da se malo ocede. Ne pecite odjednom veće količine kako bi se lignje što bolje ispekle.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)