Trikovi zlata vredni kako da pripremite perfektno PRŽENE LIGNJE kao pravi morski vuk
Pržene lignje. Jednostavno, brzo i ukusno jelo, zar ne? Ipak, neretko se dogodi da lignje ne budu baš kakve priželjkujemo - ostanu žilave, tvrde, što pokazuje da ovo jelo ipak treba znati pravilno napraviti.
Ako pripremate veće i starije lignje, pre prženja je dobro da ih malo prokuvati da bi omekšale. Osim lignji, za ovaj nam recept vam je potrebno još brašno, ulje i so, a gotove lignje poprskajte limunovim sokom te ih poslužite uz salatu.
Otkrivamo vam kako da pripremite perfektne lignje:
Lignje prvo treba da očistite, izvadite im providnu kost iz trupa te ih dobro operite. Potom ih iseckajte na kolutove i dobro prosušite kuhinjskim ubrusom. Tako osušene uvaljajte ih u brašno i pecite u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. NAravno, pazite da se ne prže predugo!.
Da bi se lignje sa svih strana ravnomerno prekrile brašnom, uvaljate ih u brašno u plastičnoj kesi ili posudi s poklopcem pa ih tako uvaljane rastresite u situ da biste skinuli višak brašna koji često zagori pri prženju.
Pržene lignje poslužuju se tople, dok im je meso još mekano.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)