KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a neverovatno su mekane i ukusne!
Sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
500 ml mleka
250 g brašna
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
5 kašika rendane čokolade
1 prašak za pecivo
Džem po izboru
Priprema:
Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA DŽEMOM Dok nema šljiva, probajte ovaj recept - brže se prave, mekane su i preukusne
Slatki zalogaji koje ćete obožavati.
KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a savršeno su mekane i ukusne!
Obavezno probajte ove knedle, sigurno će vam se dopasti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)