KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a neverovatno su mekane i ukusne!
Sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
500 ml mleka
250 g brašna
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
5 kašika rendane čokolade
1 prašak za pecivo
Džem po izboru
Priprema:
Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA DŽEMOM Dok nema šljiva, probajte ovaj recept - brže se prave, mekane su i preukusne
Slatki zalogaji koje ćete obožavati.
KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a savršeno su mekane i ukusne!
Obavezno probajte ove knedle, sigurno će vam se dopasti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)