KNEDLE SA DŽEMOM Dok nema šljiva, probajte ovaj recept - brže se prave, mekane su i preukusne

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

Slatki zalogaji koje ćete obožavati.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 ml mleka

250 g brašna

250 g griza

150 g prezli

1 jaje

5 kašika rendane čokolade

1 prašak za pecivo

Džem po izboru

Priprema:

Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading