SAVRŠENI KISELI KRASTAVCI Jednostavan recept koji svima uspeva, a biće lepši od onih iz prodavnice!
Ne zaboravite da kao zimnicu napravite kisele krastavčiće. Oni su zimi neizostavni na trpezi, kao salata, meze, a bez njih se ruska salata ne može zamisliti.
Sastojci:
5 kg krastavčića
3 l vode
1 l alkoholnog sirćeta
250 g šećera
150 g soli
1 kesica bibera u zrnu
1 kesica vinobrana
Priprema:
Operite krastavce i složite u čiste tegle. Sve ostale sastojke pomešajte i dobro ih izmešajte da se rastope so i šećer. Sipajte u tegle do vrha i zatvorite ih. Tegle čuvajte na suvom mestu i ne otvarajte 21 dan.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)