ČORBASTA BORANIJA S MESOM I KROMPIROM Toliko je dobra da svi odmah pojedu dva tanjira!
Kuvano jelo koje prija stomaku i odlično zasiti.
Sastojci:
500 g boranije
300 g svinjskog mesa
150 ml paradajz soka
1 šargarepa
3 krompira
So, mešavina suvih začina
Priprema:
Meso iseći na komadiće, propržiti kratko na zagrejanom ulju. Čim promeni boju, posoliti i sipati oko litar vode. Kuvati na umerenoj vatri 15 minuta pa dodati iseckanu šargarepu i kormpir, a zatim i boraniju. Kuvati polupoklopljeno. Posle pola sata dodati paradajz sok i začiniti po ukusu. Kuvati dok meso i povrće omekšaju.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)