ČORBASTA BORANIJA S MESOM I KROMPIROM Toliko je dobra da svi odmah pojedu dva tanjira!
Kuvano jelo koje prija stomaku i odlično zasiti.
Sastojci:
500 g boranije
300 g svinjskog mesa
150 ml paradajz soka
1 šargarepa
3 krompira
So, mešavina suvih začina
Priprema:
Meso iseći na komadiće, propržiti kratko na zagrejanom ulju. Čim promeni boju, posoliti i sipati oko litar vode. Kuvati na umerenoj vatri 15 minuta pa dodati iseckanu šargarepu i kormpir, a zatim i boraniju. Kuvati polupoklopljeno. Posle pola sata dodati paradajz sok i začiniti po ukusu. Kuvati dok meso i povrće omekšaju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)