RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu
Umesto piletine, na isti način možete boraniju da skuvate sa nekim drugim mesom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.

SVI JE VOLE! Recept za krem čorbu od piletine, ukusnu kao iz restorana
Postoji mnogo verzija ovog jela, a ovaj recept će vam se sigurno dopasti.

JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan!
Od nekoliko jeftinih namirnica napravićete obrok za dva dana.

BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
500 g boranije
300 g svinjskog mesa (ili 3-4 pileća batka)
1 crni luk
1 šargarepa
1 komad celera
3 krompira
1 kašika mešavine biljnih začina
50 ml ulja
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica brašna
Priprema:
Meso kratko propržiti sa svih strana na celoj količini ulja, tek da promeni boju. Izvaditi na tanjir, a u isti tiganj staviti iseckan luk, celer i šargarepu i pržiti dok luk omekša. Dodati boraniju (ako je zamrznuta direktno iz kesice), promešati, dinstati 2-3 minuta, pa dodati krompir isečen na kocke i mlevenu papriku. Promešati, dodati meso i oko 1 litar vode, odnosno da bude malo iznad povrća. Dodati začin, po potrebi so, biber. Kuvati dok meso i boranija ne omekšaju uz povremeno mešanje i dolivanje tople vode. Pred kraj zgusnuti sa brašnom razmućenim u pola šoljice hladne vode. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju (ako ima) i vratiti u šerpu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)