RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu

Vesna Vukadinović

16:30

Zdravi zalogaji 0

Umesto piletine, na isti način možete boraniju da skuvate sa nekim drugim mesom.

jelo
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

500 g boranije

300 g svinjskog mesa (ili 3-4 pileća batka)

1 crni luk

1 šargarepa

1 komad celera

3 krompira

1 kašika mešavine biljnih začina

50 ml ulja

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica brašna

Priprema:

Meso kratko propržiti sa svih strana na celoj količini ulja, tek da promeni boju. Izvaditi na tanjir, a u isti tiganj staviti iseckan luk, celer i šargarepu i pržiti dok luk omekša. Dodati boraniju (ako je zamrznuta direktno iz kesice), promešati, dinstati 2-3 minuta, pa dodati krompir isečen na kocke i mlevenu papriku. Promešati, dodati meso i oko 1 litar vode, odnosno da bude malo iznad povrća. Dodati začin, po potrebi so, biber. Kuvati dok meso i boranija ne omekšaju uz povremeno mešanje i dolivanje tople vode. Pred kraj zgusnuti sa brašnom razmućenim u pola šoljice hladne vode. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju (ako ima) i vratiti u šerpu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)