RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu
Umesto piletine, na isti način možete boraniju da skuvate sa nekim drugim mesom.
Sastojci:
500 g boranije
300 g svinjskog mesa (ili 3-4 pileća batka)
1 crni luk
1 šargarepa
1 komad celera
3 krompira
1 kašika mešavine biljnih začina
50 ml ulja
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica brašna
Priprema:
Meso kratko propržiti sa svih strana na celoj količini ulja, tek da promeni boju. Izvaditi na tanjir, a u isti tiganj staviti iseckan luk, celer i šargarepu i pržiti dok luk omekša. Dodati boraniju (ako je zamrznuta direktno iz kesice), promešati, dinstati 2-3 minuta, pa dodati krompir isečen na kocke i mlevenu papriku. Promešati, dodati meso i oko 1 litar vode, odnosno da bude malo iznad povrća. Dodati začin, po potrebi so, biber. Kuvati dok meso i boranija ne omekšaju uz povremeno mešanje i dolivanje tople vode. Pred kraj zgusnuti sa brašnom razmućenim u pola šoljice hladne vode. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju (ako ima) i vratiti u šerpu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
SVI JE VOLE! Recept za krem čorbu od piletine, ukusnu kao iz restorana
Postoji mnogo verzija ovog jela, a ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan!
Od nekoliko jeftinih namirnica napravićete obrok za dva dana.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)