RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu
Umesto piletine, na isti način možete boraniju da skuvate sa nekim drugim mesom.
Sastojci:
500 g boranije
300 g svinjskog mesa (ili 3-4 pileća batka)
1 crni luk
1 šargarepa
1 komad celera
3 krompira
1 kašika mešavine biljnih začina
50 ml ulja
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica brašna
Priprema:
Meso kratko propržiti sa svih strana na celoj količini ulja, tek da promeni boju. Izvaditi na tanjir, a u isti tiganj staviti iseckan luk, celer i šargarepu i pržiti dok luk omekša. Dodati boraniju (ako je zamrznuta direktno iz kesice), promešati, dinstati 2-3 minuta, pa dodati krompir isečen na kocke i mlevenu papriku. Promešati, dodati meso i oko 1 litar vode, odnosno da bude malo iznad povrća. Dodati začin, po potrebi so, biber. Kuvati dok meso i boranija ne omekšaju uz povremeno mešanje i dolivanje tople vode. Pred kraj zgusnuti sa brašnom razmućenim u pola šoljice hladne vode. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju (ako ima) i vratiti u šerpu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
SVI JE VOLE! Recept za krem čorbu od piletine, ukusnu kao iz restorana
Postoji mnogo verzija ovog jela, a ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan!
Od nekoliko jeftinih namirnica napravićete obrok za dva dana.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)