RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu

Trpeza/ V.V.

16:30

Zdravi zalogaji 0

Umesto piletine, na isti način možete boraniju da skuvate sa nekim drugim mesom.

RUČAK NA KAŠIKU Boranija sa mesom treba bar jednom nedeljno da se nađe na vašem stolu
Shutterstock

Sastojci:

500 g boranije

300 g svinjskog mesa (ili 3-4 pileća batka)

1 crni luk

1 šargarepa

1 komad celera

3 krompira

1 kašika mešavine biljnih začina

50 ml ulja

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica brašna

Priprema:

Meso kratko propržiti sa svih strana na celoj količini ulja, tek da promeni boju. Izvaditi na tanjir, a u isti tiganj staviti iseckan luk, celer i šargarepu i pržiti dok luk omekša. Dodati boraniju (ako je zamrznuta direktno iz kesice), promešati, dinstati 2-3 minuta, pa dodati krompir isečen na kocke i mlevenu papriku. Promešati, dodati meso i oko 1 litar vode, odnosno da bude malo iznad povrća. Dodati začin, po potrebi so, biber. Kuvati dok meso i boranija ne omekšaju uz povremeno mešanje i dolivanje tople vode. Pred kraj zgusnuti sa brašnom razmućenim u pola šoljice hladne vode. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju (ako ima) i vratiti u šerpu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading