RECEPT ZA DESETKU Uštipci od bundeve - jednostavan, a tako savršen obrok
Uštipci od bundeve su kao stvoreni za jesenje dane kada više vremena provodimo u kuhinji i kada volimo da isprobamo neke nove recepate
Sastojci:
- 400 g tikve ili bundeve (bez kore)
- 2 jaja
- 70 g luka
- 100 g slanine
- 20 g peršuna
- 60 g parmezana
- pola kašičice majčine dušice
- 100 g brašna
- 150 do 200 ml ulja
- pola žličice soli
- 18 g kiselog mleka
Priprema:
Očistite bundevu od semenki, izrendajte je, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu, pa dobro ocedite.
Iseckajte slaninu na sitne komadiće i stavite u tiganj da se proprži, dodajte i sitno seckan luk i dinstajte oko 2-3 minuta. Sklonite tiganj sa šporeta.
Umutite jaja i dodajte ih u posudu sa narendanom bundevom, dodajte brašno i dobro umešajte. Zatim, u smesu dodajte peršun, majčinu dušicu, parmezan, prethodno spremljenu salaninu i luk i sve dobro sjedinite.
Kašikom možete vaditi smesu ili, ako želite, oblikovati kao male pljeskavice i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju u malo dubljem ulju. Pržite tri-četiri munuta sa obe strane.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)