RECEPT ZA DESETKU Uštipci od bundeve - jednostavan, a tako savršen obrok

Slobodanka Ćorić

15:48

Sezonski recepti 0

Uštipci od bundeve su kao stvoreni za jesenje dane kada više vremena provodimo u kuhinji i kada volimo da isprobamo neke nove recepate

pljeskavice od tikvica
Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g tikve ili bundeve (bez kore) 
  •  2 jaja
  • 70 g luka
  • 100 g slanine
  • 20 g peršuna
  • 60 g parmezana 
  • pola kašičice majčine dušice
  • 100 g brašna
  • 150 do 200 ml  ulja
  • pola žličice soli 
  • 18 g kiselog mleka

Priprema:

Očistite bundevu od semenki, izrendajte je, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu, pa dobro ocedite.

Iseckajte slaninu na sitne komadiće i stavite u tiganj da se proprži, dodajte i sitno seckan luk i dinstajte oko 2-3 minuta. Sklonite tiganj sa šporeta.

Umutite jaja i dodajte ih u posudu sa narendanom bundevom, dodajte brašno i dobro umešajte. Zatim, u smesu dodajte peršun, majčinu dušicu, parmezan, prethodno spremljenu salaninu i luk i sve dobro sjedinite.

Kašikom možete vaditi smesu ili, ako želite, oblikovati kao male pljeskavice i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju u malo dubljem ulju. Pržite tri-četiri munuta sa obe strane.

Komentari (0)

Loading