RECEPT ZA DESETKU Uštipci od bundeve - jednostavan, a tako savršen obrok
Uštipci od bundeve su kao stvoreni za jesenje dane kada više vremena provodimo u kuhinji i kada volimo da isprobamo neke nove recepate

Sastojci:
- 400 g tikve ili bundeve (bez kore)
- 2 jaja
- 70 g luka
- 100 g slanine
- 20 g peršuna
- 60 g parmezana
- pola kašičice majčine dušice
- 100 g brašna
- 150 do 200 ml ulja
- pola žličice soli
- 18 g kiselog mleka
Priprema:
Očistite bundevu od semenki, izrendajte je, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu, pa dobro ocedite.
Iseckajte slaninu na sitne komadiće i stavite u tiganj da se proprži, dodajte i sitno seckan luk i dinstajte oko 2-3 minuta. Sklonite tiganj sa šporeta.
Umutite jaja i dodajte ih u posudu sa narendanom bundevom, dodajte brašno i dobro umešajte. Zatim, u smesu dodajte peršun, majčinu dušicu, parmezan, prethodno spremljenu salaninu i luk i sve dobro sjedinite.
Kašikom možete vaditi smesu ili, ako želite, oblikovati kao male pljeskavice i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju u malo dubljem ulju. Pržite tri-četiri munuta sa obe strane.

EVO KAKO JE IZGLEDAO "INCIDENT U ŽARKOVU" Brnabić objavila snimak: Niko blokadere nije udario, oni su čupali retrovizor! (VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.
Komentari (0)