VRHUNSKI RUČAK ZA POLA SATA Zapečene njoke sa mocarelom i spanaćem, fantastični ukus i aroma

Slobodanka Ćorić

10:46

Sezonski recepti 0

Za dodatni ukus koristite paradajz sa začinskim biljem

VRHUNSKI RUČAK ZA POLA SATA Zapečene njoke sa mocarelom i spanaćem, fantastični ukus i aroma
Shutterstock

Za manje od pola sata napravite ukusan ručak za celu porodicu. Za dodatni ukus koristite paradajz sa začinskim biljem. Za pripremu i pečenje ćete morati da odvojite 30 minuta, a količina je dovoljna za 4 porcije.

Potrebno je:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 češnja belog luka,
  • 1 veliki luk oljušten i sitno iseckan
  • 700 g pasiranog paradajza
  • 1 kašičica meda
  • 80 g soli belog spanaća i sveže mleveni crni biber
  • 800 g svežih njoka
  • 300 g mocarele
  • Po želji:

    • 25 g svežeg bosiljka sveže nariban parmezan za posluživanje


    Priprema: Zagrejte rernu na 200 C. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli luk i luk, dinstajte 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, med, spanać, so i biber i njoke.

    Takođe, ako koristite, dodajte sveži bosiljak. Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine i spanać počne da vene. Zatim dodajte mocarelu isečenu na komade. Pripremljeno jelo stavite u rernu na 15 -ak minuta, dok mocarela ne poprimi zlatno braon boju.
     

    Tagovi:

    Komentari (0)

    Loading