RECEPT ZA AJVAR OD PEČENIH PAPRIKA Najukusniji, bez konzervansa, pravi se na starinski način!
U ovom periodu vredne domaćice širom Srbije prave ajvar za zimu. Dajemo vam starinski recept koji se priprema od pečenih paprika.
Sastojci:
10 kg paprika
800 ml ulja
1 šoljica soli
1 šoljica šećera
100 ml alkoholnog sirćeta
4 čena belog luka
Priprema:
Paprike ispeći na plotni šporeta na drva, roštilju ili u rerni. Pečene paprike oljuštiti, izvaditi peteljke i seme i samleti ih na mašini za mlevenje mesa. Ulje zagrejati u šerpi, staviti mlevene paprike, dodati so i šećer i kuvati uz mešanje. Posle jedan sat kuvanja dodati sirće, iseckan beli luk i po želji iseckanu ljutu papričicu. Kuvati ajvar dok se ne zgusne, oko sat i poa. Topao ajvar sipati u zagrejane čiste tegle, zatvoriti ih, umotati u stolnjak i ostaviti da se ohlade.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)