RECEPT ZA AJVAR OD PEČENIH PAPRIKA Najukusniji, bez konzervansa, pravi se na starinski način!
U ovom periodu vredne domaćice širom Srbije prave ajvar za zimu. Dajemo vam starinski recept koji se priprema od pečenih paprika.
Sastojci:
10 kg paprika
800 ml ulja
1 šoljica soli
1 šoljica šećera
100 ml alkoholnog sirćeta
4 čena belog luka
Priprema:
Paprike ispeći na plotni šporeta na drva, roštilju ili u rerni. Pečene paprike oljuštiti, izvaditi peteljke i seme i samleti ih na mašini za mlevenje mesa. Ulje zagrejati u šerpi, staviti mlevene paprike, dodati so i šećer i kuvati uz mešanje. Posle jedan sat kuvanja dodati sirće, iseckan beli luk i po želji iseckanu ljutu papričicu. Kuvati ajvar dok se ne zgusne, oko sat i poa. Topao ajvar sipati u zagrejane čiste tegle, zatvoriti ih, umotati u stolnjak i ostaviti da se ohlade.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)