SVI PRAVE AJVAR ALI JEDNA GREŠKA KVARI UKUS Ovaj recept je dokazano najbolji
Prikazujemo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara
Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.
Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.
Sastojci:
7 kg paprike
3 l vode
2 kašike sirćeta
½ ulja
250 g šećera
250 g soli
beli luk po ukusu
Priprema:
Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.
A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)