SVI PRAVE AJVAR ALI JEDNA GREŠKA KVARI UKUS Ovaj recept je dokazano najbolji
Prikazujemo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara
Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.
Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.
Sastojci:
7 kg paprike
3 l vode
2 kašike sirćeta
½ ulja
250 g šećera
250 g soli
beli luk po ukusu
Priprema:
Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.
A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)