SVI PRAVE AJVAR ALI JEDNA GREŠKA KVARI UKUS Ovaj recept je dokazano najbolji

Slobodanka Ćorić

07:03

Sezonski recepti 0

Prikazujemo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara

SVI PRAVE AJVAR ALI JEDNA GREŠKA KVARI UKUS Ovaj recept je dokazano najbolji
Shutterstock

Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.

Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.

Sastojci:

7 kg paprike
3 l vode
2 kašike sirćeta
½ ulja
250 g šećera
250 g soli
beli luk po ukusu

Priprema:

Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.

A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.

Komentari (0)

Loading