PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Krckava korica, a meso mekano i sočno, prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

15:28

Sezonski recepti 0

Najbolje pečenje koje možete pripremiti kod kuće.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 kg prasetine

2 kašike masti

100 ml piva

200 ml vode

Priprema:

Meso operite i osušite ubrusom. Posolite s obe strane po ukusu i ostavite da stoji preko noći. Istopite mast, namažite pleh, stavite meso i njega premažite mašću. Sipajte čašu vode u pleh i stavite ga u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite jedan sat, a zatim okrećite meso na pola sata. Kad ga okrenete, prelijte ga sa malo piva. Posle 2,5 sata prospite tečnost iz pleha ukoliko je ima i pecite još oko pola sata da meso dobije hrskavu koricu.

Komentari (0)

Loading