PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Krckava korica, a meso mekano i sočno, prste da poližeš!
Najbolje pečenje koje možete pripremiti kod kuće.
Sastojci:
2 kg prasetine
2 kašike masti
100 ml piva
200 ml vode
Priprema:
Meso operite i osušite ubrusom. Posolite s obe strane po ukusu i ostavite da stoji preko noći. Istopite mast, namažite pleh, stavite meso i njega premažite mašću. Sipajte čašu vode u pleh i stavite ga u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite jedan sat, a zatim okrećite meso na pola sata. Kad ga okrenete, prelijte ga sa malo piva. Posle 2,5 sata prospite tečnost iz pleha ukoliko je ima i pecite još oko pola sata da meso dobije hrskavu koricu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)