NAJBOLJE PRASEĆE PEČENJE Krckava korica, a meso mekano i sočno!

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusno pečenje, prste da poližeš!

NAJBOLJE PRASEĆE PEČENJE Krckava korica, a meso mekano i sočno!
Shutterstock

Sastojci:

2 kg prasetine

2 kašike masti

100 ml piva

200 ml vode

Priprema:

Meso operite i osušite ubrusom. Posolite s obe strane po ukusu i ostavite da stoji preko noći. Istopite mast, namažite pleh, stavite meso i njega premažite mašću. Sipajte čašu vode u pleh i stavite ga u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite jedan sat, a zatim okrećite meso na pola sata. Kad ga okrenete, prelijte ga sa malo piva. Posle 2,5 sata prospite tečnost iz pleha ukoliko je ima i pecite još oko pola sata da meso dobije hrskavu koricu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading