JEFTINO JELO Ovaj paprikaš s mesom će vas malo koštati, a izdašan je i može da ruča cela porodica

Vesna Vukadinović

18:03

Sezonski recepti 0

Od nekoliko osnovnih sastojaka možete napraviti ukusan ručak ili večeru.

paprikaš
Shutterstock

Sastojci: 

300 g svinjskog vrata

300 g krompira

50 ml soka od paradajza

2 sveže paprike

1 crni luk

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica soli

1 kašičica mešavine biljnih začina

1 kašika brašna

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte meso iseckano na komade i dinstajte dok ne omekša. Umešajte slatku papriku, iseckan krompir i svežu papriku, prelijte vodom da sve pokrije. Dodajte sok od paradajza, poklopite i kuvajte jedan sat uz povremeno dolivanje tople vode. Kada se krompir i meso skuvaju, sipajte brašno razmućeno u malo vode. Mešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberiti po ukusu, dodajte biljni začin i krčkajte još desetak minuta.

Komentari (0)

Loading