PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!

Vesna Vukadinović

08:02

Sezonski recepti 0

Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

100 ml ulja

2 kašike kukuruznog brašna

2 kašičice soli

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skubajte u slanoj vodi. Ne sme da bude previše mekan – treba da viljuška lako prođe kroz njega, a da se krompir ne raspadne. Ocedite ga dobro, pospite brašnom i solju i izmešajte. Sipajte ulje tepsiju i stavite u rernu da se kratko zagreje ulje, da se krompir ne bi lepio za pleh. Rasporedite krompir i protresite tepsiju da se krompiri oblože uljem. Možete dodati začine po ukusu (ruzmarin, bosiljak, origano). Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading