OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ OD DUNJE Poslastica koja miriše na jesen
Napravite kolač koji miriše na naše podneblje u jesen, ali i na tropska ostrva zbog ovog jednog dodatka.
Sastojci
ZA TESTO
- 120 g maslaca
- 70 g šećera
- 2 jaja
- 300 g pšeničnog oštrog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
ZA NADEV
- 1 tegla džema od kajsija
- 1 kg dunja
- 1 kašika limuna
- 50 g grubo naseckanih lešnika
- 1 vanilin šećer
ZA POSIPAVANJE
- šećer u prahu
Priprema
Od maslaca, šećera, jaja i brašna pomešanog s praškom za pecivo umesite glatko testo. Ostavite ga u frižideru nekoliko sati
Testo razvaljajte i stavite u okrugli kalup (ø 30 cm) te ga premažite džemom.
Preko džema rasporedite narendane dunje koje ste nakapali limunovim sokom.
Pecite u rernii zagrejanoj na 180°C 20 minuta.
Pospite lešnicima i vanilin šećerom, pa pecite još 10 minuta. Kolač narežite na kriške i pospite šećerom u prahu.
Savet
Kolač po želji možete poslužiti sa svežim narom.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)