LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima

Ivana Pavlović

20:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.

lazanja iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je

 

500gr mlevene govedine

1 beli luk 

200g šargarepe

75 gr celera 

50gr pancete

3 čena belog luka

225 gr goveđeg  bujona

2 kašike maslinovog ulja

400 ml sosa od paradajza

1 kašika soli

1 kašičica bibera

2 lovorova lista 

100ml crvenog vina

200gr mocarela sira

250gr lazanja

Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)

 

Priprema

 

Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri.

Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.

Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete.

Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.

Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta.

Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.

 

Završetak lazanje

 

Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru.

Naš predlog je bešamel sos.

Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.

Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini.

Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja.

Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi.

Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.

Prijatno !

Tagovi:

Komentari (0)

Loading