LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.
Potrebno je
500gr mlevene govedine
1 beli luk
200g šargarepe
75 gr celera
50gr pancete
3 čena belog luka
225 gr goveđeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
400 ml sosa od paradajza
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
100ml crvenog vina
200gr mocarela sira
250gr lazanja
Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)
Priprema
Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri.
Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.
Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete.
Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.
Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta.
Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.
Završetak lazanje
Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru.
Naš predlog je bešamel sos.
Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.
Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini.
Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja.
Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi.
Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.
Prijatno !
Možda vas zanima:
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
IVANOVA LAZANJA SOČNIJA OD ONE KLASIČNE Za sve prilike, prste da poližete
Napravite ovo sočno jelo po receptu Ivana Radomirovića iz Paraćina
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)