LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.
Potrebno je
500gr mlevene govedine
1 beli luk
200g šargarepe
75 gr celera
50gr pancete
3 čena belog luka
225 gr goveđeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
400 ml sosa od paradajza
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
100ml crvenog vina
200gr mocarela sira
250gr lazanja
Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)
Priprema
Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri.
Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.
Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete.
Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.
Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta.
Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.
Završetak lazanje
Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru.
Naš predlog je bešamel sos.
Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.
Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini.
Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja.
Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi.
Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.
Prijatno !
Možda vas zanima:
IVANOVA LAZANJA SOČNIJA OD ONE KLASIČNE Za sve prilike, prste da poližete
Napravite ovo sočno jelo po receptu Ivana Radomirovića iz Paraćina
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)