LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.

Potrebno je
Možda vas zanima:

IVANOVA LAZANJA SOČNIJA OD ONE KLASIČNE Za sve prilike, prste da poližete
Napravite ovo sočno jelo po receptu Ivana Radomirovića iz Paraćina

LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.

POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
500gr mlevene govedine
1 beli luk
200g šargarepe
75 gr celera
50gr pancete
3 čena belog luka
225 gr goveđeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
400 ml sosa od paradajza
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
100ml crvenog vina
200gr mocarela sira
250gr lazanja
Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)
Priprema
Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri.
Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.
Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete.
Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.
Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta.
Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.
Završetak lazanje
Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru.
Naš predlog je bešamel sos.
Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.
Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini.
Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja.
Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi.
Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.
Prijatno !

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)