LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.
Potrebno je
500gr mlevene govedine
1 beli luk
200g šargarepe
75 gr celera
50gr pancete
3 čena belog luka
225 gr goveđeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
400 ml sosa od paradajza
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
100ml crvenog vina
200gr mocarela sira
250gr lazanja
Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)
Priprema
Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri.
Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.
Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete.
Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.
Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta.
Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.
Završetak lazanje
Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru.
Naš predlog je bešamel sos.
Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.
Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini.
Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja.
Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi.
Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.
Prijatno !
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
Komentari (0)