POPULARNE BALON LEPINJE Recept za neodoljive hlepčiće koji su postali hit na TikToku
Napravite ove preukusne balon lepinje. Dodajte ih vašem ručku, i shvatićete zašto svi dele njihov recept
Potrebno je
- 450 g brašna
- 100 ml tople vode
- 100 ml toplog mleka
- 100 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog kvasca
Priprema
Prethodno zagrejte rernu. Prvo stavite u toplu vodu kvasac. Nakon toga, sjedinite smešu sa mlekom, jogurtom, solju, uljem i šećerom. Postepeno u to dodajte brašno i umesite testo. Sačekajte da testo poraste pa ga podelite na 8 jednakih delova. Od svakog dela napravite lopticu i istanjite je na oko 5 mm. Zatim stavite u pleh sa pek papirom. Pokrijte i ostavite 10 minuta. Pecite na maksimalnoj temperaturi 5-7 minuta. Ukupno ćete dobiti 8 lepinja. Uživajte!
Možda vas zanima:
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)