POSNI GULAŠ OD ŠAMPINJONA Ručak za koji vam treba malo vremena, a dugo će vas držati sitim

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sastojci nisu skupi a jelo se lako sprema. Odlično za dane posta ili dijetalnu ishranu.

posni gulaš od šampinjona
Shutterstock

Potrebno je

  • 500g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža paprika 
  • suvi začin
  • so i biber
  • peršun
  • 1 dl soka od paradajza

Priprema
 

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Dinstajte 15 minuta. Za to vreme, u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će za oko 20 minuta biti gotovi. U omekšalu šargarepu, luk i papriku dodajte beli luk. Sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Naš predlog je da dodate i pirinač kao prilog. Prijatno !

Komentari (0)

Loading